זה לא שיש תחליף לשוקולד, לא באמת. הדבר האמיתי הוא הטוב ביותר, אין על כך עוררין. אבל, כל מי שממיס שוקולד לצורך אפייה והכנת מיני קינוחים ודאי יודע כמה מתסכל לשטוף את הכלי בו הומס הזהב החום והנחשק. עכשיו, כשיש על המדף מעדני חלב בתוספת שוקולד אמיתי, זאת הזדמנות לחסוך זמן יקר בכיור ולהשקיע אותו בתיכנון הקפה שילווה את עוגת השוקולד הבחושה והשווה הזאת.
עוגת מעדן שוקולד
חומרים לתבנית אינגליש קייק:
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס סוכר דמררה
- 2 כפות סוכר חום דחוס
- 2 כפות דבש
- 2 ביצים
- 2 כפות קקאו
- 1 ו-1/4 כוסות קמח תופח
- 3 גביעי מעדן שוקולד (דוגמת יולו, דני וכו')
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.
- מוסיפים את הדבש והביצים בהדרגה תוך כדי ערבול.
- מערבבים בקערה אחרת את קקאו והקמח התופח.
- מוסיפים לקערת המיקסר גביע מעדן אחד וחצי מכמות הקמח והקקאו, מערבלים מעט.
- מוסיפים גביע מעדן נוסף ואת הקמח-קקאו שנשאר ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, בעזרת סכין יוצרים חריץ במרכז העוגה לכל אורכה ויוצקים לתוכו את מעדן השוקולד האחרון – כך שתתקבל שכבת שוקולד עסיסית בעוגה האפויה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.