"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יפהפה, מרשים וקל: זה הקינוח הכי טעים עם דובדבנים

סופרה (Soufra) הוא קינוח יווני מסורתי של עלי פילו מכווצ'צ'ים עם רפרפת אפויה, הפעם שידכתי לו את הפרי הכי שווה של העונה - את התוצאה המשגעת אתם יכולים לראות בעצמכם

,עודכן
0השמעה
סופרה דובדבנים. צילום: ליאת נעמי שירית

תכל'ס, זה די פשוט. לוקחים עלה של פילו, מברישים קצת חמאה, עליו מניחים עוד עלה פילו. סבבה. עכשיו יש לנו שני עלי פילו מונחים אחד על השני. מכווצ'צ'ים את העלים סטייל אקורדיון ומניחים מסביב לתבנית. ככה ממשיכים לבנות עד שכל התבנית מתמלאת, ואז - דוחפים חצאי דובדבנים בין עלי הפילו. שופכים בלילה (רפרפת) לתוך עלי הפילו, לא מכסים לגמרי את הדובדבנים - 3/4 גובה כזה, ומכניסים לתנור. נכון לא כזה סיפור? והכי חשוב שיש לו סוף טוב.

מילה לפני:אתם לא חייבים חצאי דובדבנים. אלו יכולים להיות פלחי תפוחים/אפרסקים/נקטרינות/תותים או כל פרי שחשקה נפשכם.

יפהפה ומרשים,צילום: ליאת נעמי שירית

סופרה דובדבנים

מצרכים:

  • חבילת עלי פילו, מופשרים במקרר
  • 115 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
  • ספריי שמן
  • 300 גרם דובדבנים מגולענים (ללא הגלעין) חצויים לשתיים

למילוי:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 וחצי כפית מחית וניל
  • קורט מוסקט
  • 1/4 כפית מלח
  • להגשה:אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מוציאים את עלי הפילו מהמקרר, פורסים אותם ומכסים את העלים במגבת.
  3. בעזרת ספריי שמן, משמנים תבנית עגולה בקוטר של 28-30 ס"מ, מניחים בצד.
  4. מניחים עלה אחד בתחתית התבנית, מכסים אותה לגמרי ומרססים את העלה בספריי שמן.
  5. לוקחים עלה נוסף, מברישים במעט חמאה מומסת (או מרססים בספריי שמן) ומניחים עליו עוד עלה - עכשיו יש לכם שני עלים שמכסים אחד את השני. מכווצ'צים את העלים כמו אקורדיון ומצמידים אותם לדופן התבנית. חוזרים על התהליך עם שאר העלים עד שמכסים את כל התבנית בעלים מכווצ'צ'ים - בהתחלה עוקבים אחרי קו התבנית ולאט לאט עובדים מבחוץ פנימה עד שכל התבנית מכוסה בעלים. שימו לב: תשאירו מקום ואוויר בין העלים - אל תדחסו מדי.
  6. מכינים את הפודינג:בקערה בינונית מערבבים את השמנת המתוקה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל, התבלינים והמלח, מערבבים היטב.
  7. מפזרים ומטמיעים את חצאי הדובדבנים בין עלי הפילו, שופכים בהדרגה את הפודינג לתוך עלי הפילו. וודאו שהבלילה מגיעה לכל מקום ושגובה הבלילה לא עובר את גובה עלי הפילו, אנחנו רוצים לראות את הדובדבנים מבצבצים מעל לבלילה.
  8. מכניסים את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות או עד שהעלים מקבלים צבע יפה והבלילה יציבה. מוציאים את הסופרה מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט.
  9. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
יאסו,צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר