תכירו את עוגיות רגלי האווז (Гусиные Лапки or Geese Feet), אומרים לי שהשם נשמע טוב יותר ברוסית, אין לי שמץ. השם מגיע מהצורה המשולשת של העוגייה, שמזכירה רגלי אווז. למרבה ההפתעה, מדובר בעוגיות שהן לא מתוקות מדי ועשויות מבצק חמאה וגבינה, שנראה כאילו דפדפו אותו שעות.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- תשתמשו בחמאה באיכות טובה.
- יהיה לכם קל יותר אם תכניסו את החמאה לפריזר לכ־15-10 דקות. בכלל, רצוי שכל המרכיבים יהיו קרים.
- אל תערבבו מדי. ברגע שהמרכיבים התאחדו - תעצרו. ערבוב יתר יוציא לכם עוגיות דחוסות.
- אפשר להקפיא את בצק העוגיות, והוא יחכה לכם כשתרצו עוגיות חמות מהתנור.
- אם אין לכם מעבד מזון, אפשר ללוש את הבצק בידיים. את החמאה ואת הגבינה תגררו במגרדת עם חורים גדולים.
- אני השתמשתי בקורצן בקוטר 8.5 ס"מ - תחליטו איזה גודל מתאים לכם, תזכרו שאנחנו מקפלים את העיגול לרבע, ורבע הוא גודל העוגייה שלכם.
עוגיות "רגל אווז"
מצרכים:
- 230 גרם חמאה קרה מאוד
- 2 כוסות קמח
- 1/4 כפית מלח
- 200 גרם גבינת טוב טעם, או גבינה רזה יבשה אחרת (חמד, כנען)
- 2 חלמונים
- 2 כפות מים קרים
- לציפוי: 1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- במעבד מזון שמים את הקמח, המלח והחמאה. מערבבים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה. מוסיפים את הגבינה ובכמה פולסים ומערבבים עד שהגבינה נטמעת בתוך הקמח.
- בקערה קטנה שמים את החלמונים עם שתי כפות מים קרים ומערבבים היטב, מוסיפים את תערובת החלמונים לקמח ובעזרת כמה פולסים מטמיעים את החלבונים בתוך הקמח. ממשיכים לערבב עוד חצי דקה-דקה עד שמתקבל בצק. הימנעו מערבוב יתר.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ובעזרת הידיים מאחדים את הבצק לכדור. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומרדדים אותו לדסקית. מכניסים את הבצק לקירור של חצי שעה לפחות במקרר.
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה, מניחים בצד.
- שופכים את כוס הסוכר לקערה עמוקה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח מקומח קלות, מחלקים אותו ל-4 חלקים (תשמרו במקרר את החלקים שאתם לא עובדים עליהם). מרדדים את הבצק לעובי דק וקורצים עיגולים מהבצק.
- מניחים את העיגול בתוך צלחת הסוכר ומהדקים את העיגול לסוכר. הופכים אותו ומקפלים לחצי, מהדקים לתוך הסוכר ומקפלים לרבע, מעבירים את העוגיה לתבנית. חוזרים על התהליך עם שאר העיגולים ועם שאר חלקי הבצק (ראו תמונה למטה).
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע שחום. מוציאים את התבנית ונותנים לעוגיות להתקרר במשך 10 דקות.




