מה אני אוהבת בעוגיות האלה? את הזריזות שלהן, יש לכם מעבד מזון? אז כל מה שצריך זה קמח, גבינת שמנת וחמאה, ויש לכם בצק מושלם.
מגולגלות ריבה
מצרכים לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 225 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 225 גרם גבינת שמנת
למילוי:
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- 2 כוסות ריבה איזו שבא לכם (אני השתמשתי בריבת משמש)
- 1 ורבע כוסות אגוזי מלך קצוצים
לציפוי:
- חלב, להברשה
- סוכר
- קינמון
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח והמלח, מערבבים קלות. מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים את מעבד המזון על מהירות גבוהה עד שנוצרים מעין פירורים. מוסיפים את גבינת השמנת ומפעילים את מעבד המזון עד שנוצר בצק (המנעו מערבוב יתר).
- מניחים את הבצק לניילון נצמד, משטחים אותו למעין דיסקית ועוטפים את הבצק בניילון הנצמד.
- מעבירים למקרר לצינון למשך שעתיים או חצי שעה בפריזר (הבצק יכול להישמר עד שבועיים בפריזר).
- מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה, מניחים בצד.
- מערבבים סוכר עם קינמון בקערה קטנה. מניחים בצד.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים. מרדדים 1/4 מהבצק על גבי משטח מקומח למלבן גדול, בערך 20 ס"מ על 30 ס"מ (חשוב לקמח את המשטח היטב, החמאה בבצק מתחממת מהר ואז היא נצמדת למשטח).
- מורחים בצורה שווה 1/4 מכמות הריבה על מלבן הבצק. מפזרים 1/4 מכמות האגוזים על פני המלבן.
- מגלגלים את המלבן מהצלע הארוכה שלו לרולדה כשקו התפר הוא למטה. צובטים את שני קצוות של הרולדה ומקפלים אותם פנימה.
- מברישים את הרולדה בחלב ומפזרים מעט סוכר קינמון מעל.
- בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לפרוסות אבל לא עד הסוף, רק 3/4 הדרך, את התחתית משאירים שלמה.
- חוזרים על התהליך עם כל שאר חלקי הבצק (טיפ חשוב: רוצים שהרולדה לא תתפוצץ והמילוי לא יתפזר? הכניסו את הרולדות למקרר לכחצי שעה-שעה).
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים את הרולדות לתנור למשך 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר לפחות חצי שעה. משלימים את החיתוך לעוגיות. בתיאבון!
