עוגיות גבינה מלוחות. צילום: ליאת נעמי שירית

בין כל עוגות הגבינה - העוגיות המלוחות האלה יגנבו את ההצגה

עוגיות גבינה אינדונזיות מלוחות, זאת סגירת הפינה הכי מדויקת לחגיגת שבועות שלכם (אבל אתם לגמרי יכולים להמשיך איתן גם אחרי החג)

"אלה צריכות להיות על השיש כל הזמן", צהלולי מכריז אחרי העוגיה החמישית שלו ומוסיף: "את יש לך מנהג כזה, שאת נותנת לי להתאהב בעוגיה אבל את כבר עוברת לבאה". זה נדיר, אבל קורה שצהלולי צודק. אם אנשים מזפזפים ערוצים, אני, מזפזפת עוגיות. טוב נראה. אולי נעשה לה מנוי חודשי.

חותכים למעוינים במרווח של כ-3 ס"מ, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילה לפני שמתחילים:

  • הבצק הזה מאוד חמאתי והכלל בבצק מאד חמאתי, שאם הוא הופך דביק וקשה ל"נהל" אותו, אנחנו מחזירים אותו למקרר לכמה דקות, כדי למצק את החמאה שבבצק.
  • רצוי שהנחש בצק שלכם יהיה דק. ככל שהוא יהיה דק, העוגיות יהיו קטנות ועוגיות ביס, זה הכי כיף בפה.
  • לפני האפייה אנחנו נקרר את העוגיות לפחות חצי שעה במקרר אבל, אם אתם רוצים לשכוח אותן לכמה שעות במקרר, זה גם בסדר.
  • אני השתמשתי בתערובת גבינות מגורדת מוכנה. אתם מוזמנים להשתמש באיזה שמתאימה לכם.
עוגיות גבינה מלוחות מטריפות,

עוגיות גבינה מלוחות 

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • 1 ביצה + 2 חלמונים
  • 200 גרם קמח מנופה
  • 1 1/2 כפיות קמח טפיוקה או קורנפלור
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם גבינה קשה מגורדת דק + עוד קצת גבינה מגורדת לציפוי
  • להברשה: 2 חלמונים טרופים היטב

אופן ההכנה:

  1. בעזרת מיקסר ידני, בקערה גדולה, טורפים את החמאה עד שזאת הופכת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הביצים (אחת כל פעם) וטורפים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. מוסיפים את כל החומרים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד (הזהרו מללוש מידי את הבצק, הוא יאבד מהפריכות שלו). 
  3. הופכים את הבצק לגליל, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר לחצי שעה כדי שיתקרר מעט.
  4. מרפדים שתי תבניות אפיה בנייר אפייה, מניחים בצד.
  5. מקמחים היטב את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מגלגלים כל חלק לנחש צר שקוטרו בערך 2 ס"מ. אם הבצק נדבק לידיים, קמחו גם את הידיים.
  6. חותכים כל כל נחש באלכסון כך שתקבלו צורה של מעוין, במרווחים של 3 ס"מ בערך (העזרו בתמונה).
  7. מסדרים את החתיכות במגש האפייה ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  8. מחממים את התנור ל180 מעלות.
  9. מברישים את העוגיות בחלמון טרוף ומפזרים מעט גבינה מגורדת.
  10. מכניסים לתנור למשך 20 דקות בערך או עד שהם מקבלים צבע יפה זהוב. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.
  11. מעבירים לחצי שעה לפחות במקרר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...