פנקייק של שבת בבוקר, אבל קצת אחרת. צילום: מאיה דרין

רכים, אווריריים והכי קלים: פנקייקים לבוקר של חג שבועות

את הפנקייק הקלאסי של שבת בבוקר מקדישה הפעם מאיה דרין לחגיגת שבועות, עם תוספת של גבינה לבנה, שמשדרגת את הבלילה

טקס הפנקייקים של יום שבת הוא אחד האהובים עליי. מסורת שהתבססה לה מאז שנולדו הילדים. לעיתים יתחלפו הפנקייקים בקרפים או בפרנץ׳ טוסט. יש פעמים שנחשוב ביחד, ארבעת בניי ואני, על תוספת מדליקה לבלילה הפשוטה של הפנקייקים וניצור טעמים חדשים ומפתיעים.

הפעם, לכבוד חג השבועות, החג הקולינארי האהוב, בחרתי בפנקייקים עשירים בגבינה לבנה. והם יוצאים כל כך טעימים שאפשר ליהנות מהם גם כשהם קרים.

ככה מתחילים שבת, צילום: מאיה דרין

פנקייק גבינה לבנה

רשימת חומרים לכ-16 פנקייקים קטנים:

  • 3/4 כוס חלב
  • 2 ביצים
  • 5 כפות גבינה לבנה
  • 1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות אבקת פודינג וניל
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • חמאה לטיגון
  • להגשה: סוכר, אבקת סוכר, סירופ מייפל, ריבת פרי טובה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים לבלילה חלקה לגמרי (אני אוהבת להכניס הכל לכוס מדידה גדולה ולטחון בעזרת בלנד מוט – כך אין גושים בבלילה ואני משתמשת במד הליטר כדי לצקת למחבת).
  2. מחממים מחבת פנקייקים, או מחבת רגילה (רצוי נון-סטיק), ממיסים בה חמאה לטיגון.
  3. יוצקים מהבלילה לתוך השקערוריות הייעודיות במחבת פנקייקים או יוצרים עיגולים אחידים על מחבת רגילה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומטגנים על צד אחד עד שנוצרות בועות אוויר קטנות על פני השטח. הופכים ומטגנים את הצד השני למשך דקותיים.
  5. מגישים אוכלים חם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...