אפשר גם אחרת: זה הקינוח הכי קל, בריא ומרענן שתוכלו להכין לחג

אפשר ליהנות משולחן החג ולהרגיש טוב גם אחריו • קסניה ספקטור, דיאטנית קלינית במחוז צפון של מכבי שירותי בריאות בטור מיוחד מסבירה כי בריאות מתחילה בבחירה אחת קטנה, ולפעמים היא דווקא בקינוח

קינוח יוגורט קליל ומרענן. צילום: Gemini AI

חג השבועות מזוהה לרוב עם שלל גבינות, פשטידות וקינוחים עשירים, אבל דווקא בתוך השפע הזה מסתתרת הזדמנות לרענן את השולחן עם מנות קלילות, צבעוניות ומזינות – כאלה שמוסיפות איזון וגיוון לארוחה החגיגית.

השנה, אני מזמינה אתכם לנסות קינוח קצת אחר – כזה שמתחבר לרוח החג ולאוצרות שהטבע מציע לנו: יוגורט שכבות. זהו קינוח פשוט להכנה, מרענן, טעים ובעיקר כזה שמשאיר את הגוף בתחושת קלילות ונינוחות גם אחרי הארוחה.

מעבר לנראות המרשימה, מדובר במנה עשירה ביתרונות תזונתיים של ממש – שילוב של טעמים, מרקמים וערכים תזונתיים, שמוסיף עניין, צבע ובריאות לכל שולחן חג. אז מה הופך את יוגורט השכבות לבחירה כל כך מוצלחת?

יוגורט יווני. עשיר בחלבון ובסידן, צילום: Getty Images

שכבה ראשונה: יוגורט יווני
יוגורט יווני מהווה את הבסיס המושלם לקינוח – הוא עשיר בחלבון, שתורם לתחושת שובע ממושכת ומסייע בשמירת מסת השריר, וכן עשיר בסידן, מינרל חיוני לשמירה על צפיפות העצם ולמניעת אוסטיאופורוזיס. נוצר שילוב טעמים של קרמיות עשירה עם רעננות קלילה ומזינה.

קיווי. יתרונות תזונתיים רבים, צילום: gettyimages

שכבה שנייה: קיווי
הקיווי אינו רק מוסיף נגיעה ירוקה ורעננה לקינוח, אלא גם מביא איתו יתרונות תזונתיים רבים. הוא עשיר בוויטמין C, התורם לתפקוד תקין של מערכת החיסון, מסייע בספיגת ברזל מהמזון, ומשמש כנוגד חמצון חשוב המגן על תאי הגוף מפני נזקי חמצון. בנוסף, מהווה מקור מצוין לאשלגן, מינרל התורם לאיזון לחץ הדם ולתפקוד תקין של השרירים והמערכת העצבים.

תמיד טוב להוסיף אוכמניות לתזונה, צילום: Getty Images

שכבה שלישית: אוכמניות
האוכמניות נחשבות למזון על (סופר פוד) בזכות הרכבן התזונתי המרשים. הן עשירות בנוגדי חמצון, ובמיוחד באנתוציאנינים – פיגמנטים טבעיים הקשורים בהאטת תהליכי חמצון והזדקנות של תאים. בנוסף, מכילות כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, המשמשים כמצע פרה-ביוטי לחיידקי המעי, ותורמים לאיזון דלקתי, לבריאות רירית המעי ולוויסות המטבוליזם. שילוב אוכמניות ביוגורט מוסיף טעם מתקתק-חמצמץ שמעשיר את חוויית האכילה והופך אותה למהנה במיוחד.

מערכת העיכול שלכם תודה לכם, ולא רק היא, צילום: Getty I,ages

תוספות שמשדרגות: שקדים קלויים ועלי נענע
השקדים הקלויים מוסיפים את הקראנץ' המדויק שמשדרג כל קינוח. מעבר למרקם הנהדר, הם עשירים בשומן חד בלתי רווי – שומן "טוב" התורם לאיזון רמות הכולסטרול ותומך בבריאות הלב. בנוסף, הם מהווים מקור מצוין למגנזיום: מנה של כ-30 גרם מספקת כ-20% מהצריכה היומית המומלצת.

נענע. לא רק בתה, צילום: מערכת feedy באמצעות Midjourney

ולסיום – עלי הנענע

למרות שלעיתים נתפסים כקישוט בלבד, לנענע יתרונות בריאותיים משמעותיים. היא עשירה בפלבנואידים ופוליפנולים, נוגדי חמצון בעלי השפעה אנטי-דלקתית, התורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומוסיפים תחושת רעננות טבעית לכל ביס.

אז איך מכינים?

מעבר לכל הערכים הבריאותיים, זהו קינוח שלא מתאמץ להרשים - הוא פשוט עושה טוב. מרכיבים טריים וזמינים שמתחברים יחד למנה שמכבדת את הגוף, משמחת את העין ומרגיעה את הלב. אז איך מכינים?

חגיגה של טעמים, מרקמים ובריאות, צילום: Gemini AI

קינוח יוגורט ופירות בשכבות

מצרכים ל-4 כוסות אישיות:

  • 2 כוסות יוגורט יווני (או תחליף צמחי)
  • 2 קיווי, קלופים ופרוסים
  • חופן אוכמניות טריות או קפואות (שהופשרו)
  • 4 כפות שקדים קלויים קצוצים
  • 1–2 כפיות דבש (לא חובה)
  • מספר עלי נענע טריים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. בכוס שקופה, מתחילים עם שכבה של היוגורט.
  2. מוסיפים קיווי, אוכמניות ושקדים.
  3. חוזרים על שכבת יוגורט נוספת.
  4. מקשטים עם פירות, שקדים, מעט דבש ועלי נענע.

כותבת הטור היא קסניה ספקטור, דיאטנית קלינית, מחוז צפון, מכבי שירותי בריאות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר