רוצים להמם את האורחים? מתכון לקיש בצלים צלויים של רולדין

חג השבועות זה זממם היפה של הקישים, וסידרנו לכם כאן את אחד הטובים בז'אנר • קבלו את המתכון מתוך הספר 'רולדין - סודות האפייה'

קיש בצלים צלויים. צילום: ארז בן שחר

קיש בצלים צלויים

תבנית פאי בקוטר 20 ס”מ

לבצק הקיש:

  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם קמח
  • 1 חלמון (20 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 30 מ"ל מים

למילוי:

  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לשמיניות
  • 2 בצלים לבנים, חתוכים לשמיניות
  • 1/2 כרישה, חתוכה לטבעות בעובי 2 ס"מ
  • שמן זית
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לרויאל:

  • 110 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי, 30% שומן
  • 110 מ"ל חלב 3% שומן
  • 65 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים (100 גרם)
  • 25 גרם קמח
  • קורט אכוז מוסקט, טחון
  • קורט פלפל שחור, טחון
  • מלח ים, לפי הטעם

להרכבת המאפה:

  • 100 גרם ריבת בצל
  • 50 גרם גבינת רוקפור, מפוררת

להכנת בצק הקיש:

  1. מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קוביות החמאה והקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים, החלמון והמלח ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מאחדים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים קלות. מצננים במקרר שעה לפחות.
  2. משמנים תבנית פאי בשמן או חמאה.
  3. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3 מ"מ מעבירים בזהירות לתבנית הפאי ומהדקים לתחתית. שומרים במקרר עד לשימוש.
  4. מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית נפרדת בנייר אפייה.
  5. מניחים את הבצלים והכרישה בתבנית הנפרדת, מזלפים מעל מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים 10 דקות, עד להזהבה.
  6. מכינים את הרויאל: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לבלילה אחת.
  7. מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.
  8. מורחים שכבה אחידה של ריבת בצל בתחתית תבנית הפאי ומפזרים מעל את הבצלים והכרישה הצלויים. יוצקים את הרויאל עד לשפת התבנית ומפזרים מעל את גבינת הרוקפור המפוררת.
  9. אופים 35-40 דקות עד שהקיש מזהיב והרויאל התייצב. מצננים מעט ומגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.

חוגגים שבועות עם עשרות מתכונים חגיגיים וחדשים: כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר