קלים וממכרים: שבלולי צ'דר מטריפים

אל תתנו למראה המרשים להטעות אתכם - הם ממש לא מסובכים כמו שהם נראים • מאפה מלוח נהדר לחג השבועות ובכלל

שבלולי צ'דר. צילום: ליאת מעצי שירית

יש שבלולים שיש לראותם בלבד ויש שבלולים שיש לאוכלם בלבד, את אלה כיף לראות וגם לאכול - שבלולי גבינת צ'דר שנראים מסובכים אבל הכי פשוטים לעשיה.

חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.

רידדנו מלבן בצק גדול, פיזרנו גבינת צ'דר על חציו האחד, כיסינו בחצי האחר, חתכנו לרצועות שוות, ליפפנו את הרצועה לצורה של בורג, גילגלנו את הבורג סביב עצמו ואת הקצה דחפנו למטה - וזהו.

שבלולים, שושנים, תבחרו איזה שם שבא לכם העיקר שתכינו.

נשנוש כיפי בחג השבועות ובכלל, צילום: ליאת נעמי שירית

כל המתכונים הכי טובים לשבועות

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אפשר להוסיף עשבי תיבול לגבינה; רוזמרין, טימין, אורגנו, בזיליקום וכו'.
  • אפשר להוסיף גבינות קשות אחרות; מוצרלה, פרמזן, קשקבל, הבחירה שלכם.
  • אפשר להוסיף שום כתוש או אבקת שום.
  • אפשר להוסיף זרעים מעל: זרעי שומשום, קצח, פרג וכו'.
נחטפים ברגע. שבלולי צ'דר טוויסט,

שבלולי צ'דר טוויסט

חומרים ל-20 שבלולים:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס - כוס ורבע מים חמימים
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורה חדר 
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
  • ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השמרים: בחצי כוס מים חמימים שמים את השמרים ומערבבים היטב. מניחים בצד עד שהשמרים תוססים ומעלים קצף (מה זה מים חמימים? אם תטבלו את קצה הזרת, יהיה לכם נעים).
  2. בקערת המיקסר שמים את כל החומרים היבשים: הקמח, הסוכר והמלח, מערבבים היטב עם מטרפה.
  3. מפעילים את המיקסר על המהירות הכי איטית ומוסיפים את החמאה. ממשיכים לערבב ומוסיפים את החלמונים. ממשיכים לערבב עד שהחומרים נטמעים היטב.
  4. מוסיפים את המים עם השמרים וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה עוד חצי כוס מים נותרת או יותר עד שנוצר בצק אלסטי וגמיש. כשהבצק מתחיל להתאחות ולהפוך לכדור, מוסיפים בהדרגה את החמאה, כל פעם כף, זה ייראה כאילו הבצק מתפרק אבל הוא לא. ממשיכים ללוש על מהירות איטית עוד 8-10 דקות.
  5. משמנים בספרי שמן קערה גדולה ומעבירים את כדור הבצק אליה. הופכים את הכדור מכל צדדיו כדי שגם הכדור יהיה משומן היטב ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקום חמים. נותנים לבצק לתפוח שעה - שעתיים או עד שהכדור מכפיל את נפחו. (אם יש לכם זמן, תכניסו למקרר למשך לילה).
  6. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה ומניחים בצד.
  7. מעצבים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות. מרדדים למלבן גדול, משהו כמו 60 ס"מ על 40 ס"מ. מפזרים גבינת צ'דר מגוררת על החצי העליון של הבצק (לאורך הצלע הארוכה) ומקפלים את החצי בלי הגבינה על החצי עם הגבינה.
  8. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים את המלבן לרצועות ברוחב של 3-4 ס"מ בערך. לוקחים רצועה ומלפפים אותה כך שמקבלים צורה של בורג (ראו תמונות מטה).
  9. מגלגלים את הבורג סביב עצמו עד שמקבלים שבלול, את הקצה דוחפים למטה. מניחים את השבלול בתבנית האפייה.
  10. חוזרים על התהליך עם שאר הרצועות. מכסים את התבנית במגבת ומניחים לשבלולים לנוח בערך 30 דקות.
  11. מברישים את השבללולים בביצה טרופה ומכניסים את התבנית לתנור לאפייה של 10-12 דקות או עד שהמאפים מקבלים צבע יפה.
  12. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לשבלולים להתקרר 10 דקות.
מסובבים לצורת בורג, צילום: ליאת נעמי שירית
מגלגלים לשבלול, צילום: ליאת נעמי שירית
את הקצה דוחפים למטה, צילום: ליאת נעמי שירית
בתיאבון וחג שמח,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר