אפרסקי הקיץ כבר כאן, ומה רבה שמחתי. האפרסקים הישראליים נהדרים לאפייה ולצלייה אפילו יותר מכמה שכיף לאכול אותם סתם כך בטריותם. החום מרכך את קטיפתם המחוספסת והופך אותה לטעימה ונעימה לאכילה.
חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.
בשל כך, לפני שאחליט אפילו מה יתבשל או ייאפה במטבחי, אני שולחת את האפרסקים לחריכה נאה על הגריל או על מחבת יבשה ולוהטת או אפילו בתנור שחומם לחום גבוה ועוצמתי. ואם בעוגות ביתיות ופשוטות חשקה נפשי, או אז אבשל את האפרסקים בחמאה מתוקה רוחשת ומבעבעת.
הפעם, הפירות החמאתיים נעטפו בבצק שקדים רך ונימוח והפכו לעוגה נפלאה וקלה להכנה.
מתכון לעוגת אפרסקים ושקדים
רשימת חומרים לעוגה בקוטר 22 ס״מ:
לאפרסקים:
- 6 אפרסקים (אפשר גם להמיר בנקטרינות)
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות גדושות סוכר
לבצק:
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר
- 1 ביצה
- 1 ו-3/4 כוסות קמח
- 1 כוס שקדים טחונים
- 3 כפות ממרח שקדים (או טחינה גולמית)
לקישוט:
- שבבי שקדים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חותכים את האפרסקים לקוביות גדולות.
- במחבת, מחממים את החמאה והסוכר, עד שהסוכר מתמזג לתוך החמאה. מוסיפים את האפרסקים ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שמתרככים.
- בינתיים, מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה והסוכר לקרם אחיד. מוסיפים את הביצה תוך כדי עירבול, מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים וממרח שקדים ומעבדים לבצק רך ואחיד.
- מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה, עליו משטחים 2/3 מכמות הבצק. על הבצק יוצקים את האפרסקים עם נוזלי הבישול הטעימים.
- את 1/3 הבצק הנותר משטחים בקוטר התבנית אך על נייר אפייה נוסף והופכים מעל האפרסקים, מקלפים מעל את הנייר (אם הבצק רך מדי מצננים את הדיסק במקרר ואז הופכים).
- מפזרים מעל שבבי שקדים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-35 דקות. או עד שהבצק נאפה ומזהיב יפה מלמעלה.
