מי צריך מדורה? עוגת "יאללה בלאגן" לל"ג בעומר

שוקולדית, נמסה, נימוחה, העוגה שאף ילד לא יוכל לעמוד בפניה

יאללה בלאכן. צילום: ליאת נעמיט שירית

בואו נדבר ילדים, בואו נדבר קינוח, בואו נדבר מושחת. קבלו "עוגת יאללה בלאגן". העוגה, שלגמרי לגמרי, זכתה בתואר "העוגה שאף ילד לא יכול לעמוד בפניה".
עוגה שהיא שילוב של בראוניז ומרשמלו. שוקולדית, נמסה, נימוחה, כל מה שעוגת ילדים צריכה להיות.מוכרחה להודות שגם הילדה שבתוכי עלצה עד מאוד.

על-פי רעיון ומתכון של טיגן ג'רארד.

שילוב של בראוניז ומרשמלו, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגת יאללה בלאגן

מצרכים:

  • 225 גרם חמאה
  • 1 וחצי כוסות שוקולד צ'יפס (או שוקולד חתוך לקוביות קטנות)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח גס
  • 1-2 כוסות מרשמלו
  • 40 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מרפדים ומשמנים תבנית אפייה בגודל של 23 ס"מ על 23 ס"מ. מניחים בצד.
  3. בקערה חסינת חום ממיסיים במיקרוגל את החמאה והשוקולד צ'יפס. מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הסוכר, תמצית הווניל ומערבבים היטב.
  5. בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים במשך דקה עד שאלה אווריריות ומלאות בועות.
  6. מוסיפים לביצים את בלילת השוקולד והחמאה ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד שכל החומרים מתאחדים.
  8. מעבירים לתבנית חצי מכמות בלילת השוקולד ומיישרים את פני השטח.
  9. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
  10. מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את התנור למצב של גריל.
  11. מפזרים מרשמלו בצורה שווה על פני העוגה ומכניסים חזרה לתנור למשך 2-3 דקות או עד שמשמרלו נצרבים.
  12. מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את התנור בחזרה למצב של אפייה.
  13. מפזרים מעל למרשמלו את החצי הנותר של בלילת השוקולד (זה בסדר גמור אם הבלילה לא מכסה את כל המרשמלו), מוסיפים קוביות של שוקולד מריר ומכניסים בחזרה לתנור לעוד 20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב אבל המרשמלו עוד נשאר צמיגי.
  14. נותנים לעוגה להתקרר ולהתייצב, או שלא - אוכלים אותה ככה עם כל הבלאגן הנהדר.
ערבבו מרשמלו בגדלים שונים, צילום: ליאת נעמי שירית
חג שמח, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר