פשטידת מנגולד וחציל של חלי ממן
מצרכים:
(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
- 1 חציל גדול קלוף
- 1 פרוסה לחם קל, מושרית במים וסחוטה
- 1 כף פירורי לחם
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 8 עלי מנגולד, שטופים היטב וקצוצים
- 3 ביצים
- 1 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
- מלח, פלפל שחור
- תרסיס שמן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- קולים את החציל על הגז או בתנור, מקלפים ומסננים היטב מנוזלים.
- חותכים את החציל לקוביות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים את הלחם הסחוט ופירורי הלחם. מערבבים היטב.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים למחבת את עלי המנגולד הקצוצים, ומאדים עד שהם מאבדים מנפחם ומתרככים. מסירים מהאש, ומעבירים את תוכן המחבת לקערה.
- מוסיפים לקערה את הביצים והתבלינים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן. מעבירים לתוכה את התערובת, ואופים בתנור החם 25-30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.
עוד מתכונים שבטח תאהבו:
מתכון למאפה בלקני של עלי פילו עם פטה ושמיר
מתכון לקוקו סבזי
מתכון ללזניית ירקות ואנשובי