פשטידת מנגולד וחצילים. צילום: טל סיון ציפורין

קלה, בריאה והכי טעימה: פשטידה מנצחת של חלי ממן

עונת הפשטידות בפתח, ואנחנו מצאנו לכם את זאת האולטימטיבית • באדיבות חלי ממן , מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

[object Object]

פשטידת מנגולד וחציל של חלי ממן

מצרכים:
(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

  • 1 חציל גדול קלוף
  • 1 פרוסה לחם קל, מושרית במים וסחוטה
  • 1 כף פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 8 עלי מנגולד, שטופים היטב וקצוצים
  • 3 ביצים
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • מלח, פלפל שחור
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. קולים את החציל על הגז או בתנור, מקלפים ומסננים היטב מנוזלים.
  3. חותכים את החציל לקוביות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים את הלחם הסחוט ופירורי הלחם. מערבבים היטב.
  4. מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  5. מוסיפים למחבת את עלי המנגולד הקצוצים, ומאדים עד שהם מאבדים מנפחם ומתרככים. מסירים מהאש, ומעבירים את תוכן המחבת לקערה.
  6. מוסיפים לקערה את הביצים והתבלינים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  7. משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן. מעבירים לתוכה את התערובת, ואופים בתנור החם 25-30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.
גם טעימה, גם בריאה, צילום: טל סיון ציפורין

עוד מתכונים שבטח תאהבו:
מתכון למאפה בלקני של עלי פילו עם פטה ושמיר
מתכון לקוקו סבזי
מתכון ללזניית ירקות ואנשובי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו