העוגה הזאת מזכירה לי את הדוכנים ביפו שאתה מבקש שיבנו לך משקה ואתה מתחיל להעמיס פירות וממתקים של הטבע וזה הדבר הכי טעים עלי אדמות. אז כזה, רק בעוגה.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- ממליצה לכם להשרות את התמרים במים חמים למשך 20-30 דקות בערך לפני ההכנה, זה מחזיר את הלחות לתמרים.
- מאחר שהאפייה של העוגה ארוכה יחסית, שימו לב אם הטופ של העוגה מתחיל להיחרך, אם הוא מתחיל להישרף, כסו בצורה רופפת את העוגה עם רדיד אלומיניום עד לסוף האפייה.
עוגת בננה, טחינה ותמרים טבעונית
מצרכים:
- 1 ושלושת רבעי כוסות קמח
- 1 כפית קינמון
- 3/4 כפית אבקת אפיה
- 3/4 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1 ורבע כוסות בננה בשלה מעוכה למחית (בערך שלוש בננות)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סוכר קנים או סוכר רגיל
- 1/4 כוס חלב שקדים או שיבולת שועל או כל חלב טבעוני אחר
- 1 וחצי כפות טחינה
- 1 כפית תמצית וניל
- 8-10 תמרים מסוג מג'הול, קצוצים
- לציפוי: אגוזים קצוצים, זרעי שומשום
אופן ההכנה:
- הכי פשוט בעולם. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. מרססים במעט ספריי שמן ומניחים בצד.
- בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, קינמון, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
- בקערה אחרת מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים: בננה, סוכר חום, סוכר קנים או לבן, חלב, טחינה ותמצית וניל.
- מעבירים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב.
- מוסיפים תמרים קצוצים לבלילה ומערבבים.
- שופכים את הבלילה לתבנית האפייה ומכניסים לתנור למשך 50-60 דקות.
- זהו. עוד יהיו ימים טובים מאלה.
