חיתוכיות ריבה. צילום: ליאת נעמי שירית

לפיקניק, לאירוח, לעל-האש: חיתוכיות ריבה קלות ומשגעות

הנה לכם חיתוכיות של הביוקר עם פטנט ששומר על הבצק קליל ואוורירי, מילוי מפנק של ריבה ומי ורדים וביס שהוא גן עדן • "סנדוויץ' של אהבה" אתם יכולים לקרוא לזה

יש משהו מצחיק במילה חיתוכיות, ישר היא לוקחת אותך לנגריה וסדנאות עץ ולדמיין את עצמך עם מסור ביד. אבל לא. פחות מסור, יותר סכין. חיתוכיות הן עוגיות שעושים מעוגה. פשוט עושים מגש שלם ואז חותכים למה שחותכים.

הנה לכם חיתוכיות של הביוקר עם פטנט, ששומר על הבצק מלהיות דחוס וכבד, מילוי מפנק של ריבה ומי ורדים עם ביס שהוא חצי גן עדן, חצי גיהנום. סנדוויץ' של אהבה תקראו לזה.

חיתוכיות או לא להיות, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה  מילים לפני שמתחילים:

  • שכבה ראשונה היא גרד של בצק פריך, אנחנו משתמשים בחורים הכי גדולים שיש בפומפיה.
  • הבצק שלנו אוהב קור, אל תגעו בו עם הידיים כי הידיים שלכם חמות, השתמשו בכף קרה או מרית סיליקון. גם כשעובדים עם הפומפיה - עטפו את הבצק בנייר מגבת או מגבת ואז תגרדו.
  • תשתדלו להשתמש בריבה שלא מכילה הרבה מים. את הריבה "עיביתי" בכף של קורנפלור. הקורנפלור יספח את הנוזלים ויסמיך את הריבה.
  • את הבצק אפשר לעשות כמה ימים מראש ולשמור בפריזר.
  • תכניסו לפריזר ל-10 דקות לפני שאתם אופים. זה יעזור לשמור על המרקם הראשוני של הבצק. רואים איך הבצק שמר על הצורה שלו ולא התפשט לחלוטין?
  • הבצק ארומתי בטירוף בגלל גרידת הלימון ותוספת של חוו'ג קפה. אני ממליצה לכם שלא לוותר עליהם.
חיתוכיות עם ריבה ומי ורדים, צילום: ליאת נעמי שירית

חיתוכיות עם ריבה ומי ורדים

מצרכים:

  • 330 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח
  • 1 1/4 כפיות אבקת אפייה
  • כפית חווייג' לקפה (אופציה)
  • 130 גרם (2/3 כוס) סוכר
  • גרידת קליפת לימון מ-1 לימון
  • 310 גרם חמאה, בטמפרטורת חדר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 חלמונים
  • 3/4 כוס ריבה שאתם אוהבים
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 כפית קורנפלור
  • להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והחווייג' קפה.
  2. בקערה אחרת מערבבים את הסוכר עם גרידת הלימון. משפשפים (עם הידיים) את הסוכר בלימון, עד שהסוכר הופך ארומטי.
  3. בקערה גדולה, בעזרת מיקסר ידני, טורפים את החמאה עד שהיא הופכת אוורירית. מוסיפים את סוכר הלימון ומלח. טורפים היטב עד שהחומרים מתאחים והעיסה אווירית ובהירה.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים.
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעבירים כל חלק לניילון נצמד. עוטפים כל חלק ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה לפחות (הבצק יכול להישאר בפריזר עד חודש)
  6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית של 23 ס"מ על 30 ס"מ, בנייר אפייה.
  7. בקערה קטנה מערבבים היטב את הריבה, עם מי ורדים והקורנפלור.
  8. מוציאים חלק אחד של הבצק מהפריזר. מגרדים את הבצק עם החורים הגדולים בפומפיה (מגרדת) ישירות לתבנית (או לגרד את הבצק מחוץ לתבנית ואז לשפוך אותו לתבנית) אל תהדקו את הבצק לתבנית. מיישרים את שכבת הבצק עם כף קרה או מרית סיליקון ומכניסים לפריזר לחמש דקות.
    8. מורחים את הריבה על פני הבצק בשכבה אחידה.
  9. מגרדים את החלק השני של הבצק על פני הריבה ומיישרים אותו לשכבה אחידה ושווה, אל תהדקו את הבצק. מכניסים את התבנית לפריזר למשך 10 דקות.
  10. מכניסים את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות או עד שהבצק תופס צבע מגרה. מניחים לבצק העוגיות להתקרר לחלוטין לפני שחותכים אותו.
  11. מפזרים מעט אבקת סוכר אם רוצים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...