ספגטי בולונז הוא אמנם מאכל אהוב בבתים רבים, אך נראה שאנחנו מחמיצים נקודה די קריטית מבחינת האותנטיות שלו. למרות שמדובר במנה מהמטבח האיטלקי, היא הפכה לארוחת ערב קלאסית בישראל, כאשר ישראלים רבים נשבעים שהגרסה שלה - היא היא המקורית.
עם זאת, לפני שאתם מתחילים להתפאר בבולונז שלכם, לשפית האיטלקית סופי נחמד יש חדשות עבורכם - כולכם טועים.
החטא הקרדינלי? שימוש בספגטי. לפי סופי, צורת הפסטה האותנטית ביותר לבולונז אמיתי היא טליאטלה.
כן, אחרי ששף איטלקי זעם עלינו - על שימוש מיותר בעגבניות במתכון, כעת מסתבר שגם צורת הספגטי בה אנחנו משתמשים קריטית לאותנטיות המנה.
למה טליאטלה? מדובר בפסטה רחבה ושטוחה יותר אשר מאפשרת לרוטב הבשרי להיאחז בקלות רבה יותר, ומשפרת כל ביס. "טליאטלה טרייה היא טעימה ומספקת כל כך כשמסובבים אותה על המזלג", היא מסבירה, "בזכות הצורה הרחבה יותר, זו פסטה מצוינת לשילוב עם רוטב סמיך על בסיס בשר".
"למעשה, איטלקים באופן מסורתי משלבים טליאטלה עם רוטב בולונז במקום ספגטי!" סופי אף טוענת שכל רוטב ראגו על בסיס בשר ישתלב היטב עם סוג זה של פסטה, כמו רוטב נקניקיות פיקנטי או רוטב עגבניות קרמי.
אז בפעם הבאה שאתם עורכים קניות לחגיגת בולונז, שקלו להחליף ספגטי בטליאטלה. הצורה הגלילית, הדקה והחלקה של הספגטי לא בדיוק מתאימה כשאנחנו שואפים להיצמדות הרוטב.
סופי אגב אינה היחידה שתומכת בהחלפת הפסטה הזו. מאסטר הקולינריה האיטלקית, השף אנטוניו קרלוצ'יו, הצהיר בעבר כי "רוטב בולונז לעולם לא צריך להיות מוגש עם ספגטי. הוא צריך להיות עם טליאטלה".
אם אתם בכל זאת משתוקקים למנת ספגטי, סופי מציעה להכין פסטו או כל רוטב אחר שאינו מבוסס על עגבניות או בשר. סופי אמרה: "בעוד שרבים מכם אולי רק למדו כעת שהשתמשתם בו לא נכון כל חייכם, לספגטי יש עדיין מקום של כבוד. זוהי צורת הפסטה השנייה האהובה ביותר אחרי פוזילי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו