להכין מראש, להרכיב בהגשה: קינוח משגע לערב חג שני

הרעיון פשוט, גם הביצוע, ויש לכם פבלובות אישיות עם קרם לימון שגונבות את ההצגה

פבלובה אישית במילוי קרם לימון. צילום: ליאת נעמי שירית

הרעיון די פשוט כמו הביצוע. את הנשיקות אפשר להכין מראש, כמו גם את קרם הלימון ובשעת ההגשה רק להרכיב את השניים. נתחיל בלהקציף ביצים למרנג, כשהקצף מתייצב נעצב מעין קעריות אישיות,  באמת שלא צריך להתאמץ על הצורה. פשוט לתת לקצף לעשות את שלו. בזמן שהמרנג מתייבש בתנור, נבשל את קרם הלימון, ואז שניה לפני הגשה - פשוט להרכיב ולהגיש.

מילה לפני: אפשר להוסיף על הנשיקה כף שמנת מוקצפת ואולי קצת פירות יער או סירופ פירות.

חתום בנשיקה, צילום: ליאת נעמי שירית

נשיקות מרנג עם קרם לימון

מצרכים למרנג:

  • 4 חלבונים בטמפרטורת חדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 וחצי כפיות קורנפלור
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית חומץ

חומרים לקרם לימון:

  • 3 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס (220 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 120 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה ומניחים בצד.
  2. מכינים את המרנג: בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, הקורנפלור והמלח. מניחים בצד.
  3. בקערת מיקסר (או בקערה רגילה בעזרת מיקסר ידני) מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות בינונית-נמוכה. כשהחלבונים מתחילים להתעבות מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה ובהדרגה שופכים את תערובת הסוכר, הקורנפלור והמלח. ממשיכים להקציף עוד דקה או שתיים ומוסיפים בהדרגה תמצית הווניל והחומץ. מגבירים את המהירות לגבוהה וממשיכים להקציף עד שהקצף הופך מבריק והוא מתייצב לחלוטין. איך יודעים שהקצף מתייצב? אם תהפכו את המטרפה ותנסו לנענע אותה בעדינות תראו שהקצף לא זז בכלל.
  4. בעזרת כף קפיצית או שקית זילוף יוצרים תלולית קטנה של מרנג ובעזרת גב כפית יוצרים בור קטן במרכז התלולית. חוזרים על כך עם שאר המרנג - שמרו על רווחים בין תלוליות המרנג. (לגודל אישי אמורות לצאת 18-19 נשיקות).
  5. מכניסים לתנור למשך 40-45 דקות בערך או עד שהמרנג מתייבש לגמרי. קערות המרנג צריכות להיות קשות ויבשות אבל הפנים רך (אם יש לכם זמן ניתן לאפות את המרנג כ-3 שעות על 110 מעלות).
  6. בסיום זמן האפייה מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להצטנן לגמרי בתוכו (המרנג מוכן אם הוא מתנתק מנייר האפיה בקלות).
  7. בזמן שהמרנג בתנור מכינים את קרם הלימון: שוטפים היטב את הלימונים, מגרדים את הקליפה וסוחטים את תכולת הלימונים למיץ.
  8. בסיר קטן (עדיין לא על האש), מערבבים עם מטרפה את כל החומרים פרט לחמאה.
  9. מניחים את הסיר על הכיריים בחום בינוני ומערבבים עם מטרפה כל הזמן כשתי דקות או עד שהסוכר נמס (אם תפסיקו לערבב הביצים יתבשלו). 
  10. כשהסוכר נמס - מנמיכים את החום ומוסיפים את החמאה - כמה קוביות בכל פעם, ממשיכים לערבב כל הזמן ולבשל את הבלילה עד שהיא מסמיכה, בערך 4-6 דקות (איך יודעים שהרפרפת מוכנה? טובלים כפית בתוך הרפרפת, אם מעבירים אצבע על גב הכפית, והפס נשאר - הרפרפת יציבה.
  11. שופכים את הרפרפת דרך מסננת לקערה בינונית (אנחנו מסננים את גרידת הלימון וחתיכות של ביצים שהתבשלו).
  12. העבירו את הרפרפת לצנצנות מעוקרות מבלי לסגור את המכסה. סוגרים את מכסה הצנצנות רק אחרי שהתערובת התקררה לחלוטין.
  13. מרכיבים: מניחים את הנשיקה על צלחת, שמים כפית או יותר של קרם לימון בתוך הגומחה, אפשר להוסיף כף קצפת או פירות יער.
לפני מילוי, צילום: ליאת נעמי שירית
קרם לימון, צילום: ליאת נעמי שירית
חג שמח, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר