מרבדים של חרציות צובעים את הנוף בצהוב בוהק, הניחוח באוויר מבושם מפריחה, המעילים אופסנו והאביב הגיע. עמו, נפתחת גם עונת הפיקניקים. לכבוד התקופה בה רובינו נמצא עצמינו סוחבים קערה מנויילנת שתמצא עצמה על שולחן מלא גיבוב של מאכלים – הנה סלט שגונב את ההצגה.
הוא נפלא כשהוא טרי-טרי, אך גם טעים לאחר זמן מה, שכן הכרוב והמלפפון נכבשים ברוטב, ובניגוד לחסה – להם זה עושה טוב. מעל גבינת פטה טובה מפוררת וקוביות תמרים מתוקים ונימוחים.
סלט אביבי
מצרכים לכ-4 סועדים:
- 1/4 כרוב סגול
- 2 ענפי סלרי יפים ובהירים, כולל העלים
- 2 גבעולי שמיר (אפשר גם פטרוזיליה, נענע, כוסברה)
- 2 גבעולי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
- 4 יחידות מלפפונים קטנים
- 8 יחידות תמר מג׳הול
- 4 כפות גבינת פטה טובה, מפוררת
לרוטב:
- 3/4 כוס שמן זית עדין
- מיץ מ-1 לימון
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 1 כפית מחוקה דבש
- 1 כפית מחוקה חרדל
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- קוצצים את הכרוב ואת כל העשבים.
- חותכים דק-דק את הבצל הירוק וגבעולי הסלרי.
- חותכים את המלפפון והתמרים לקוביות קטנות מאוד.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב, מערבבים ומגישים.
