מתכון למופלטה
מצרכים (לכ-30 מופלטות):
- 1 קילו קמח לבן מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 2 וחצי כוסות מים חמימים (לפעמים קצת פחות)
- 2 כוסות שמן (אל תעשו פרצוף, זאת מופלטה, לא לחם כוסמת)
להגשה:
- דבש
- חמאה
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ואחיד אבל לא ממש דביק. נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
- מכינים מגש משומן היטב. בקערה קטנה שופכים את שתי כוסות השמן.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל של פינג פונג, טובלים את הכדורים בקערית השמן ומניחים אותם על המגש המשומן. - הכדורים צריכים להתבוסס בשמן ולהיות מצופים היטב בו. אמורים לצאת כ-30 כדורים (55 גרם כל כדור). נותנים לכדורים מנוחה של 30 דקות.
- מחממים מחבת טפלון רחבה על חום בינוני-נמוך, שמים כפית חמאה, שימו לב, המופלטה הראשונה תצא קריספית ביחס לאחרות (מכת בכורות).
- מוציאים כדור בצק אחד למשטח שיש משומן היטב, עם תנועות יד סיבוביות "פותחים" ומותחים את הכדור בעדינות ובסבלנות לעלה בקוטר של 25 סנטימטר (יש כאלה שמשתמשים בכרית כף היד ויש כאלה שמשתמשים בכל כף היד - נסו וראו מה נוח לכם). משתדלים למתוח ולדקק את העלה כמה שאפשר. אם הבצק נקרע פה ושם - לא נורא.
- מניחים את העלה הראשון במחבת, כשהוא מזהיב הופכים אותו לצידו השני. בזמן שהמופלטה הראשונה מזהיבה פותחים את המופלטה הבאה, שוב בעדינות ובסבלנות.
- את המופלטה השנייה מניחים על המופלטה הראשונה. בעזרת רחת טיגון הופכים את שתי המופלטות ביחד.
- חוזרים שוב על התהליך - מניחים את עלה המופלטה החדש על המופלטה שבמחבת והופכים את כל הערמה ביחד. למעשה אנחנו מטגנים כל מופלטה רק בצד אחד שלה (פרט לראשונה) אבל החום הפנימי אופה את המופלטה לגמרי.
- ממשיכים לערום מופלטות ולהפוך את כל הערימה בכל פעם עד שמגיעים למופלטה ה-20 או עד שכבר קשה להפוך את כל הערמה ואז מוציאים את כל ערימת המופלטות לצלחת. מכסים עם מגבת כדי שלא יתייבשו ומתחילים מהתחלה.
- טיפ קטן: אני מגניבה קובייה קטנה של חמאה לתוך ערימת המולפטות שיושבות על הצלחת. זה עוזר לשמור על מרקם המשי והלחות של המופלטה.
- מגישים את המופלטה בליווי נדיב של חמאה ודבש. אם כבר. אז כבר.