מה הם דפי אורז? דפי אורז הם עלים דקיקים העשויים מקמח אורז ומים, לפעמים בתוספת עמילן טפיוקה, שמגיעים אלינו מוויאטנם. הטעם שלהם דיי ניטרלי ולכן הם סופחים את כל הטעמים שסביבם. אתם יכולים להשתמש בהם להכנת רולים קרים או חמים. להגיש כמו שהם, נטורל או אחרי אידוי, אפייה או טיגון, כל מה שעולה ברוחכם.
בחג הפסח (ולא רק) הם מהווים פיתרון נפלא, הפעם כרכתי אותם סביב מלית תפוחים נהדרת.
כמה טיפים לעבודה עם דפי אורז:
- הראשון תמיד הולך לפח - לוקח כמה דפים להבין איך עובדים עם דף אורז.
- איך משתמשים בהם? טובלים כל דף אורז כ10-15 שניות במים פושרים (הוא צריך להתרכך ולהיות נוח לעבודה אך לא רך מדי, כי אז הוא הופך דרדלה ונדבק לעצמו). מניחים על משטח עבודה – שיש או קרש חיתוך משומנים וממלאים. אני מצאתי שהטריק לטבול כמה שניות מתחת לברז, לנער את כל עודפי המים ולהניח על משטח משומן, הוא הנוח ביותר. בשלב זה הוא עשוי להרגיש מעט קשה, תנו לו עוד כמה שניות להתרכך. אם הוא עדיין לא מתרכך, אני מרטיבה אותו קלות עם נייר סופג רטוב ושוב ממתינה. אל תאיצו בו, זה יקרה.
- חשוב שהמילוי יהיה יבש יחסית ושדף האורז לא יהיה קרוע או שבור. אם יש פתח, הסוכר יברח יחד עם המיצים.
שטרודל תפוחים אישי כשל"פ
מצרכים:
- 4-6 תפוחים (לא משנה איזה סוג) קלופים, ללא הליבה או העוקץ
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/2 כפית חוויאג' לקפה (אופציה)
- 1 כפית קינמון
- 1 כף קמח שקדים
- גרד מחצי קליפת לימון
- 2 כפות חמאה מומסת או מחמאה רכה
- 1 חבילה של דפי אורז
- ספריי שמן
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, מניחים בצד.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות. בקערה גדולה, מערבבים את כל חומרי המילוי היטב. אם יש מיצים בתחתית הקערה, מוסיפים עוד כף קמח שקדים.
- שלב הגלגול: מומלץ לקרוא את הוראות העבודה עם דפי אורז למעלה לפני שמתחילים. מניחים דף אורז רטוב קלות על משטח משומן. שמים בתחתית הדף שתי כפות מלית תפוחים ומגלגלים את הדף כמו סיגר - מקפלים את הקצה הקרוב אלינו כלפי מעלה, את שני הצדדים מקפלים פנימה כמו מעטפה ומגלגלים תוך כדי הידוק.
- מניחים את העלה מגולגל בתבנית וחוזרים על התהליך עם שאר הדפים עד שהמילוי נגמר. משמנים את ה"סיגרים" בספריי שמן.
- מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות או עד שהם מקבלים צבע יפה.
- אם רוצים שהמאפה יהיה קריספי מכל הצדדים הופכים את ה"סיגרים" במחצית זמן האפייה.
- מוציאים את הסיגרים מהתנור, מקררים אותם מעט ומפזרים אבקת סוכר.