פנקייק מצה - בריי מתוק של פסח
מרכיבים:
- 4 מצות שבורות לחתיכות קטנות
- 4 ביצים טרופות
- 1/2 כוס חלב
- 3 כפות ממתיק טבעי שאוהבים (או תחליף סוכר)
- 1/2 כפית גרידת תפוז או גרידת לימון
- כפית תמצית וניל
- ספריי שמן (אפשר בטעם חמאה)
להגשה:
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- מייפל (אופציה)
אופן הכנה:
- מניחים את שברי המצות בקערה, יוצקים מעליהם מים רותחים, משרים שתי דקות ומסננים את המים שנשארו.
- טורפים את הביצים עם החלב, יוצקים מעל המצות ומחכים כמה דקות, עד שהמצות רכות.
- מערבבים היטב עם הסוכר, גרדית התפוז או הלימון, והווניל.
- מחממים מחבת מתאימה ומתיזים מעט ספריי שמן.
- יוצקים כף מתערובת המצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מעבירים לנייר סופג.
- מערבבים סוכר וקינמון בקערה, מפזרים מעל המצה-בריי בעודן חמות.