לא צריך לוותר: פנקייק מצה-בריי מתוק של פסח

את הפנקייק המסורתי של בוקר שבת או חג, נחליף בימים האלו במצה בריי, באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מצה בריי פנקייק. צילום: באדיבות חלי ממן קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

פנקייק מצה - בריי מתוק של פסח

מרכיבים:

  • 4 מצות שבורות לחתיכות קטנות
  • 4 ביצים טרופות
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 כפות ממתיק טבעי שאוהבים (או תחליף סוכר)
  • 1/2 כפית גרידת תפוז או גרידת לימון
  • כפית תמצית וניל
  • ספריי שמן (אפשר בטעם חמאה)

להגשה:

  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • מייפל (אופציה)

אופן הכנה:

  1. מניחים את שברי המצות בקערה, יוצקים מעליהם מים רותחים, משרים שתי דקות ומסננים את המים שנשארו.
  2. טורפים את הביצים עם החלב, יוצקים מעל המצות ומחכים כמה דקות, עד שהמצות רכות.
  3. מערבבים היטב עם הסוכר, גרדית התפוז או הלימון, והווניל.
  4. מחממים מחבת מתאימה ומתיזים מעט ספריי שמן.
  5. יוצקים כף מתערובת המצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  6. מעבירים לנייר סופג.
  7. מערבבים סוכר וקינמון בקערה, מפזרים מעל המצה-בריי בעודן חמות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר