כדורי חרוסת משגעים. צילום: ליאת נעמי שיטרית

שיחוק של הרגע האחרון: כדורי חרוסת קלילים

טוחנים. מגלגלים והולכים לנוח - עשיתם את שלכם

[object Object]

אני זוכרת עצמי כילדה על שולחן הסדר מורעבת לאוכל. מה זה מורעבת, גוועת, קמלה. אצלנו במשפחה האמינו בלבנות תיאבון לפני האוכל כך, ששלוש-ארבע שעות טרם הארוחה נכנסת לצום כולל. בואו, זה הרבה לבקש מילד. זה הרגיש כמו מדבר ציה בו כל חתיכת חסה הפכה לאוצר בלום.

חסה! לילדה תימניה בת עשר שהתפריט שלה היה או כרעי עוף או כרעי עוף. ושולחן סדר תימני זה שולחן בו כל אחד מתחרה מי מסלסל הכי הרבה מילים עם שתי הברות.

כל האוכל מבעבע בתנור ואני עם עלים של חסה להשיב את נשמתי, ולמה כל הנאום? כי בתוך ים הברכות, יש איים קטנים בהם כורכים חסה בחרוסת שהיו כמו מים במדבר.

עכשיו בינינו, חרוסת זה אוצר, אז למה לא לעשות ממנה קינוח?

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אם כדורי החרוסת דביקים מידי וכל העסק מתחיל להיות סטיקי, שמנו את הידיים במעט ספריי שמן, זה יעזור לכם בגלגול. אם אין שמן ספריי, טיבלו את קצות האצבעות במעט שמן אבוקדו.
  • אם העיסה מרגישה לכם רטובה מידי ואתם מתקשים לגלגל כדור יפה הוסיפו זרעי ציה או אגוזים. הם יעזרו למצק את העיסה.
אי אפשר לסרב לזה, צילום: ליאת נעמי שירית

כדורי חרוסת

מצרכים ל 20-30 כדורים:

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס קשיו
  • 1/2 כוס שקדים
  • 14 תמרים מג'הול לחים
  • 6 תאנים יבשות
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כף סילאן/דבש
  • 2 כפות חמאת בוטנים חלקה לא ממותקת
  • 2 כפות זרעי צ׳יה
  • לציפוי: קוקוס/קקאו/שומשום קלוי/שברי פיסטוקים

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל האגוזים במעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים שוב עד שהכל מתאחד לו.
  3. בידיים רטובות יוצרים כדורים ומגללים אותם בקוקוס, קקאו, זרעי שומשום קלויים או שברי פיסטוקים, מה שמתחשק.
  4.  זהו. שומרים אותם במקרר, הם מחזיקים ימים ארוכים. נראה אתכם אומרים לא לגן עדן עגול.

מחפשים עוד מתכוני קינוחים לפסח? הכל כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו