אני מניחה שחמוץ זה טעם נרכש, לפחות לי הוא היה, עם השנים למדתי להעריך את הטעם, ולימון ושמן זית זה זיווג משמיים, הם מחמיאים ומשלימים משפטים אחד לשני.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- סוג השמן משפיע על טעם העוגה - אם השמן חזק ודומיננטי אתם תרגישו אותו בעוגה, אם הוא יהיה עדין, הטעם יתעדן בהתאם.
- אל תוותרו על גרידת הלימון.
- אל תערבבו יותר מדי, אנחנו לא רוצים את העוגה דחוסה.
עוגת לימון שמן זית
מצרכים:
- 1 כוס שמן זית עדין
- 3 ביצים
- 1 ורבע כוסות סוכר + 2 כפות סוכר לפיזור על העוגה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס מיץ לימון
- גרידת קליפת לימון משני לימונים
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כפית אבקת אפיה
- 3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס חלב או חלב סויה/שיבולת שועל
- להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים תבנית קפיצית או נשלפת בקוטר 23 ס"מ. עוטפים את התחתית בנייר אלומיניום, כדי שהבלילה לא תברח ותלכלך את התנור. מניחים בצד.
- בקערה גדולה טורפים היטב (רצוי עם מטרפה) את הביצים עם שמן הזית, מוסיפים את הסוכר וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
- מוסיפים את החלב, מערבבים, מוסיפים את תמצית הווניל, מיץ הלימון וגרידת הלימון, מערבבים היטב.
- בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה.
- שופכים שליש מקערת היבשים לקערת הרטובים, מערבבים. שופכים שליש נוסף, מערבבים, שופכים שליש אחרון ומערבבים רק עד שלא רואים קמח. המנעו מערבוב יתר.
- שופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים שתי כפות סוכר על פני הבלילה ומכניסים לתנור למשך 50-55 דקות או עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב שחום.
- מוציטאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר 15 דקות. מעבירים סכין חדה בין דפנות התבנית לעוגה ושולפים את העוגה מהתבנית. מניחים לה להתקרר לחלוטין, לפחות שעה.
- מפזרים מעט אבקת סוכר והיידה, שימו מים על הגז.