תכלס, רוב האנשים לא מחזיקים מכונת גלידה בבית, אבל הסירו דאגה מלבכם - יש גם דרכים להכין סורבה ללא המכונה. איך עושים את זה? טוחנים את הפירות בבלנדר או במג'ימיקס למחית חלקה ונוזלית. בגדול, השיטה היא לערבב מחית פרי עם סירופ סוכר. לטחון את הפרי דק דק במעבד מזון, להשתמש בפירות בשלים מאוד ולערבב עם מזלג כל עשר דקות, עד שמגיעים למרקם הרצוי. קפוא, רך, חלק ומבריק. האם ידעתם שסורבה הוא פרי ומים, אבל שרבט, הוא פרי וחלב?
נצלו את התותים שעוד רגע נפרדים מאיתנו עד לחורף הבא והכינו מהם סורסה של סוף החורף ותחילת הקיץ.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- פירות בשלים וטעימים הם המפתח לסורבה טוב. מנגו, אננס, ליצ'י, פירות יער ותותים עובדים מצוין.
- חשוב שתטחנו את הפירות הכי דק שאפשר.
- רצוי ומומלץ להעביר את המחית דרך מסננת צפופה כדי לקבל נוזלים חלקים לגמרי. אני אומרת רצוי ומומלץ אבל לא הכרחי.
- עשבים זה אחלה, אפשר לחלוט תוספות כמו בזיליקום, נענע, רוזמרין, למון גראס לתוך תמיסת הסוכר והם מבורכים לגמרי.
- יש מבוגרים בקהל? הוסיפו כמות קטנה של וודקה או ערק (מעט, כי אלכוהול לא קופא ומפריע לסורבה לקפוא).
- השגתי תוצאה כל כך אדומה כשהוספתי פטל למחית תותים כדי לחזק את הצבע האדום.
סורבה תותים
מצרכים:
- 1.400 קילו תותים, טריים או קפואים, אפשר לשלב עם פטל קפוא
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מפזרים את הפרי על מגש בצורה שווה ובשכבה אחת.
- מכניסים לפריזר לפחות לשעתיים או עד שהוא קופא לגמרי (אפשר לקצר את התהליך אם משתמשים בפירות קפואים).
- בסיר בינוני ועל חום בינוני-גבוה, שמים סוכר ומים ומערבבים. מבשלים את התמיסה עד שהסוכר נמס לגמרי (אם אתם רוצים להוסיף עשבים זה השלב לחלוט אותם). מניחים לתמיסת הסוכר להתקרר לטמפרטורת החדר.
- במעבד מזון שמים את הפרי הקפוא ותמיסת הסוכר. טוחנים היטב עד שלא נותרים גושים של פרי בתערובת. מוסיפים את הלימון והמלח, טוחנים היטב עד שכל החומרים אחידים. טועמים ומשפרים טעמים.
- עכשיו. יש לכם שתי אופציות:
- אופציה אחת תניב תוצאה של סורבה שהוא מרגיש קצת כמו קרח בטעמים. מכניסים את המחית לפריזר בתבניות מתאימות ומניחים לסורבה לקפוא לפחות כמה שעות.
- אופציה שניה תניב סורבה עם מרקם חלק, קרמי ומבריק. מוציאים את הכלי כל 10-15 דקות ומערבבים את התערובת בעזרת מזלג. כשהתערובת מתחילה לקפוא, מגרדים אותה בעזרת מזלג, מהתחתית והדפנות ומערבבים. התהליך אורך בין שעתיים לשלוש והסורבה מוכן כשהוא קפוא, בהיר ואחיד. זאת עבודה שדורשת סבלנות והתמדה אבל התוצאה קרובה מאד למכונת גלידה.

