"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חובבי פרג שלום, יש לנו בשבילכם מתכון לעוגת שמרים מושלמת

יש על פרג בעולם? אין על פרג בעולם, אז קבלו את המאפה שעושה לו הכי הרבה כבוד

,עודכן
0השמעה
גלילת שמרים פרג. צילום: ליאת נעמי שירית

פרג הוא אהבה מאוחרת שלי וכטיבן של אהבות מאוחרות - הן מתוקות יותר ומתגמלות יותר. גלילת שמרים עם מילוי של פרג - תשובה הולמת ליום חורף קריר.

בייגלי או גלילת פרג/אגוזים (בהונגרית: Bejgli) הוא מאפה המורכב מגליל של בצק שמרים במילוי צפוף, עשיר ומריר-מתוק של פרג. מילוי חלופי הוא משחה של אגוזי מלך טחונים, או ערמונים טחונים. הוא פופולרי במרכז אירופה ובחלקים ממזרח אירופה, שם נוהגים לאכול אותו בחג המולד ובחג הפסחא. הוא מסורתי במספר מטבחים, אבל אצל ההונגרים (mákos bejgli) הוא ממש מאכל לאומי. למרבה ההפתעה אפשר למצוא אותו גם בצפון אפריקה כשמשפחות יהודיות היגרו לאיזור מאירופה והביאו איתם את המאפה המפורסם.

מהפנט,צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילה לפני שמתחילים:

  • כמו כל מתכון שמעורבים בו שמרים - קחו בחשבון זמני התפחה. כמו כל מתכון של בצק שמרים, אפשר לעשות את הבצק יום לפני ולהעביר להתפחה במקרר, למשך לילה.
  • המאפה שלי התפוצץ במקומות בהם רידדתי את הבצק דק מדי, אז קחו בחשבון מבחינת עובי.
  • אני ממליצה לקנות פרג בחנות תבלינים, ככה תבטיחו את טריותו. פרג ישן הוא פרג לא טעים.
  • תשאירו את שולי העוגה פתוחים ואל תהדקו, כדי שהנוזלים במלית הפרג יתאדו ולא יסדקו את הבצק ויקרעו אותו.

המילוי הוא בהשראת של One Sarcastic Baker

בייגלי - גלילת פרג הונגרית,צילום: ליאת נעמי שירית

בייגלי - גלילת פרג הונגרית

חומרים לבצק:

  • 3 וחצי כוסות (420 גרם) קמח - ממליצה על קמח לחם
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3/4 כוס חלב (חמים) או לפי הצורך
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 2 חלמונים
  • גרידת תפוז או לימון (אופציה)
  • 4 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
  • חלמון ביצה - להברשה

חומרים למילוי:

  • 1 כוס פרג טחון
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף קמח
  • 2-3 כפות צימוקים (אופציה)
  • 4 כפות חמאה
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. בכוס גדולה מערבבים את החלב עם השמרים. מניחים בצד לכ-5 דקות בערך או עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
  2. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר, והמלח. מוסיפים את החלמונים ומתחילים לערבב עד להטמעה מלאה.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים עד להטמעה מלאה. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את החלב עם השמרים.
  4. כשמתגבש בצק, מוסיפים את החמאה, כף כל פעם עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ואלסטי. ממשיכים ללוש בערך 5-8 דקות.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מצפים אותו בשמן מכל צדדיו ומכסים את הקערה במגבת לחה. נותנים לבצק לתפוח שעה וחצי-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי:במעבד מזון, שמים את כל חומרי המילוי וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה.
  7. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה.
  8. מורידים את נפח הבצק ומעבירים אותו למשטח עבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים חצי בצק למלבן בגודל של כ-30 ס"מ על 40 ס"מ.
  9. מורחים חצי מכמות המלית ומגלגלים את המלבן לגליל מהצלע הקצרה. מעבירים את הגליל לתבנית אפייה. חוזרים על התהליך עם החצי השני של הבצק.
  10. מברישים את הגלילים בחלמון ביצה, מניחים לגלילים לתפוח, למשך 40 דקות - שעה.
  11. מחממים את התנור האפיה לחום של 180 מעלות.
  12. מכניסים את השטרודלים לתנור ואופים למשך 20-25 דקות או עד שהם מקבלים צבע יפה. הוציאו את השטרודלים מהתנור והניחו להם להתקרר לחלוטין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר