"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רכים, מתוקים וממכרים: מאפינס שוקולד ללא קמח

והם כל כך קלים להכנה - שעד שהתנור מתחמם, הבלילה כבר מוכנה

,עודכן
0השמעה
כל הטוב הזה בלי קמח ובלי סוכר לבן. צילום: ליאת נעמי שירית

הפעם הבאתי לכם פינוק של הטבע לפתיחת השבוע - מאפינס שוקולד בוטנים בלי טיפת קמח או סוכר לבן, ועוד בונוס - הוא כל כך קל להכנה, שעד שהתנור מתחמם, הבלילה כבר מוכנה.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אם הבלילה סמיכה מידי, תוסיפו כמה כפות מים חמימים.
  • לא רק בלנדר יעבוד, גם מעבד מזון יעשה את העבודה.
  • אפשר להמיר את חמאת הבוטנים בחמאה של אגוז אחר, רק תזכרו שחשוב שהחמאה לא תהיה ממותקת.
מאפינס שוקולד חמאת בוטנים,צילום: ליאת נעמי שירית

מאפינס שוקולד חמאת בוטנים ללא גלוטן

מצרכים:

  • 3 בננות בשלות מאד (ככל שהבננות יהיו "דבש" ככה המאפינס יהיו מתוקים)
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס מייפל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ושליש כוסות חמאת בוטנים חלקה לא ממותקת + 1/3 כוס נוסף לטופיניג
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. בעזרת ספריי שמן משמנים תבנית של 12 מאפינס ומניחים בצד.
  2. שמים את כל החומרים בבלנדר חזק (או במעבד מזון), טוחנים עד לקבלת מחית חלקה. אם הבלילה סמיכה מדי - הוסיפו כמה כפות מים חמימים.
  3. מחלקים את הבלילה בצורה שווה לתוך השקעים. חשוב שהבלילה תגיע ל-3/4 גובה השקע.
  4. שמים כפית של חמאת בוטנים מעל לכל שקע, ובעזרת קיסם מערבבים את החמאת בוטנים עם הבלילה בצורה חופשית.
  5. מכניסים את התבנית לתנור למשך 15 דקות. מוציאים את המאפינס מהתנור ונותנים להם להתקרר.
עד שהתנור מתחמם - הבלילה מוכנה,צילום: ליאת נעמי שירית
אי אפשר לעמוד בפניהם,צילום: ליאת נעמי שירית

ליאת נעמי שירית, בלוגרית ומתכונאית, בעלת הבלוג "אוכל למחשבה" ישראלית שחיה בניו יורק כבר שנים רבות, בטור הקודם שיתפה אותנו ליאת במתכון למרק ברוקולי וכרובית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר