קרין גורן. צילום: אור גפן

אפשר לשמור חודש במקרר: מתכון לפופקורן מתוק של קרין גורן

דווקא הרגעים הרומנטיים הספונטניים ששוברים שגרה, הם אלה שתורמים הכי הרבה לזוגיות • ביקשנו מהשף קונדיטורית המובילה, שתשתף אותנו במתכון שמתאים בדיוק לסיטואציות כאלה • "אני מכינה את הפופקורן הזה לי ולבעלי, ואנחנו מנשנשים אותו מחובקים מול הטלוויזיה", היא אומרת

[object Object]

ט"ו באב הוא אולי תירוץ טוב לערב רומנטי, אבל אם אתם בזוגיות, אין ספק שרומנטיקה חשוב לאמץ לאורך כל השנה. דווקא הרגעים הספונטניים המתוקים והדביקים, הם אלה שהכי תורמים לזוגיות בריאה.

אז דווקא ביום שאחרי חג האהבה היהודי, ביקשנו מהשף קונדיטורית הבכירה ושגרירת BOSCH בישראל, קרין גורן, מתכון פשוט לשבור איתו את השגרה. היא שיתפה אותנו במתכון לפופקורן מושלם.  "זה פופקורן לא שגרתי, מתוק וממכר, בלי קרמל", היא אומרת. 

פופקורן מתוק של קרין גורן, צילום: דניאל לילה

מאין ההשראה למתכון?

"ט"ו באב זו הזדמנות בשבילי להעביר ערב רומנטי בבית עם בעלי. אחרי שאנחנו מצליחים להחליט איזה סרט להוציא, אני מכינה את הפופקורן הזה ואנחנו מנשנשים אותו מחובקים מול הטלוויזיה".

פופקורן מתוק של קרין גורן

רכיבים:

  • 100 גרם פופקורן מוכן
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס דבש
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה גדולה את הפופקורן.
  2. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, מלח ומיץ לימון.
  3. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר.
  4. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 5 דקות.
  5. מסירים מהאש, מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים עד שהבעבוע נרגע.
  6. מוזגים את הרוטב הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות, לציפוי כל הפופקורן בקרמל.
  7. מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
  8. מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן.
  9. מגישים בטמפרטורת החדר.
  10. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...