לצאת הצום: מנת שווארמה דג קלה להכנה של אבי לוי

השף הירושלמי הגיע לבשל בהתנדבות יחד עם צעירים עם מוגבלויות מארגון שלוה בדירה בה הם חיים • הוא לימד אותם להכין מתכון מהיר וטעים של סלמון • הנה הוא כאן לפניכם

השף אבי לוי. צילום: אפרת אשל

השף אבי לוי, בעל מסעדות "המוציא" ו"מצלה" בשוק מחנה יהודה בירושלים, נפגש בתחילת השבוע (ראשון) עם שישה בוגרים עם מוגבלויות בדירה בה הם חיים ונתן להם כמה וכמה טיפים לבישול.

בין המתכונים שהוא לימד אותם להכין הייתה גם מנת שווארמה דג פשוטה להכנה שמיועדת לצאת הצום של תשעה באב. ביקשנו ממנו שישתף גם אותנו במתכון.

אבי לוי מבשל עם הצעירים, צילום: זליגמן שחף תקשורת

לוי הגיע למפגש באופן עצמאי במסגרת פרויקט דיור בקהילה של ארגון שלוה. לאחר שהתרשם מהדירה, מהנוף והמטבח המאובזר, הוא לימד את החבר'ה הצעירים כמה טכניקות בישול חדשות, הסביר איך עובדים במטבח באופן בטוח ונקי, ואפילו איך לצלחת כמו במסעדה. את הבישול המשותף הם הקדישו לדגים לרגל הימים בהם אנחנו נמצאים.

אבי לוי והצעירים מכינים את המתכון // צילום: זליגמן שחף תקשורת

בסיום היום, על אף שהגיע לתרום מזמנו ולהתנדב, הודה השף לבוגרים על כך שהם מלמדים אותו מה היא עוצמה ואהבת הזולת, ונפרד מהם בחיבוקים ופינוקים בדמות קינוחים מרוקאיים שנעשו בעבודת יד.

שווארמה דג, צילום: זליגמן שחף תקשורת

מתכון לשווארמה דג של אבי לוי ובוגרי שלוה

מצרכים:

  • 350 גרם סלמון טרי
  • 1 בצל סגול
  • 2 גבעולים של בצל ירוק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי (או לפי הטעם)
  • 1.5 כפית שמן זית
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כפית תבלין קארי
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון

אופן ההכנה:

  1. מורידים את העור לסלמון, חותכים אותו לקוביות של 3X3 ס"מ, ומניחים בצד.
  2. חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקות, את הצ'ילי פורסים דק ואת הבצל הירוק פורסים דק.
  3. משמנים מחבת חמה בכפית וחצי שמן זית ומטגנים את הבצלים והצ'ילי.
  4. לאחר כמה דקות טיגון מוסיפים את התבלינים ולאחר כחצי דקה מוסיפים את הסלמון ומקפיצים כ-2 דקות.
  5. מורידים מהאש ומגישים מעל טורטייה או בצלחת.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר