לחמניות, פיתות ולחם מפנק: 3 מתכונים כשרים לפסח

עוד רגע מגיע חג האביב ומצה עם שוקולד זה באמת אחלה • אבל אם לפעמים מתחשק לכם קצת יותר - המתכונאית מימי נאמן שייך, מבעלי רשת מאפה נאמן, הסבירה לנו איך מכינים כמה מאפים קלילים וטעימים שמתאימים לחג

לחמניות מקמח מצה. צילום: מאפה נאמן סטודיו

לחמניות מקמח מצה "הכי טעימות שיש!"

רכיבים:

ל-24 לחמניות

  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • פלפל שחור
  • 2 וחצי כוסות קמח מצה
  • כחצי כפית מלח
  • 3 כפיות סוכר
  • 6 ביצים

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את המים, השמן, הפלפל, המלח והסוכר, ומביאים לרתיחה.
  2. מורידים את הסיר מהגז, מוסיפים בהדרגה את קמח המצה ואז מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. שמים את הבצק בצד להתקרר ואז ניתן להוסיף את הביצים אחת אחת.
  4. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים עיגולים מהבצק ומשרטטים על כל עיגול צורת X בעזרת סכין.
  5. זהו... עכשיו מכניסים לתנור למשך חצי שעה על חום של 180 מעלות. 
לחם טחינה מהקולקציה הכשרה, צילום: מאפה נאמן סטודיו

לחם טחינה

את המתכון ללחם הזה, יצרה נאמן שייך גם לקולקצייה הכשרה שיצאה השנה בסניפי הרשת. הוא פשוט ומהיר ביותר להכנה, ויוצא עשיר ומפנק.  

רכיבים:

  • 6 כפות טחינה גולמית
  • 4 ביצים
  • 100 גרם אגוזי מלך קלופים (מעוכים קלות)
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית אבקת
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה. מתקבלת בלילה דלילה מאוד.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מעבירים לתבנית איגליש קייק ואופים 18-20 דקות.
  4. נועצים סכין ובודקים שהלחם יוצא יבש לפני שמפסיקים את האפייה.
פיתות לפסח כמו של מאפייה, צילום: גיל אבירם

פיתות כשרות לפסח

רכיבים:

ל-6 פיתות

  • 1 שקית תערובת קמח להכנת מאפי שמרים לפסח (350 גרם)
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ 1 כוסות מים
  • ½ כף סוכר

אופן ההכנה:

  1. לשים את תערובת הקמח, המלח והסוכר, בקערת המיקסר ולערבב על מהירות נמוכה.
  2. להוסיף את השמן, להמשיך לערבב על מהירות נמוכה ולהוסיף את המים בהדרגתיות.
  3. כשהמים מתחילים להתאחד עם הבצק, ומתחילה להתקבל תערובת אחידה, יש להגביר את מהירות המיקסר לבינונית ולערבב כ-8 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה, קצת נוזלית וללא גושים.
  4. לשמן מעט קערה ולהעביר אליה את התערובת, לשמן מעט את הבצק ולכסות בניילון נצמד.
  5. להניח את הבצק בצד לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא כמעט מכפיל את גודלו.
  6. לחמם את התנור ל-250 מעלות.
  7. לעצב את הבצק לפיתות.
  8. להכניס לתנור לאפייה של כ-16 דקות או עד שהן משחימות מעט.
  9. להוציא מהתנור ולכסות מיד במגבת מטבח כדי שהפיתות ישארו רכות.
  10. לתת להן להתקרר לגמרי לפני שאוכלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר