מתכון של שאול בן אדרת: כדורי בשר ברוטב עגבניות

ב"יום מעשים טובים" מגיע השף לבשל עם תושבים שפונו מבתיהם ב-7 באוקטובר • יחד הם יכינו ארוחה מפנקת לנזקקים • אחת המנות תהיה פסטה עם בוריטו מיסטו - מנה בהשראת המטבח האיטלקי

קציצות בקר ברוטב . צילום: שאטרסטוק

במסגרת "יום מעשים טובים" ה-18 של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון, שיתקיים השנה בתאריך 19 במרץ, השף שאול בן אדרת מגיע ל"עמותת לשובע". בעמותה, ששוכנת בתל אביב-יפו, הוא יבשל עם התושבים, שפונו מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל מהישובים נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי, ארוחת גורמה עם חומרי גלם בסיסיים לנזקקים.

ביקשנו שישתף אותנו במתכון לאחת המנות אותן הוא מכין.

מומלץ להגיש על פסטה,

את המתכון שלו לכדורי בשר ברוטב עגבניות, מומלץ להגיש על פסטה. היא נוצרה בהשראת מנה מהמטבח האיטלקי שנקראת "בוריטו מיסטו". יש לציין כי המילה "מיסטו" באיטלקית משמעותה "מעורב" והמנה נקראת כך מכיוון שבדרך כלל היא כוללת כמה סוגי בשר. עם זאת, סוג הבשר היחיד במתכון של אדרת הוא בשר בקר טחון שכולל שומן.   

כדורי בשר ברוטב עגבניות (בוריטו מיסטו) של השף שאול בן אדרת

ל-4 מנות

לתערובת לכדורי הבשר

רכיבים:

500 גרם בשר טחון - 80% בשר 20% שומן
2 כפות אורגנו יבש
1 בצל קצוץ קצוץ
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
2 כפיות מיונז
מלח פלפל

אופן ההכנה:

לערבב בקערה (אך לא יותר מדי) עד לקבלת עיסה אחידה וליצור כדורים לקציצות.

רוטב העגבניות

רכיבים:

2 יח' שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
4 שיני שום קצוצות
1 יחידה גמבה קצוצה לקוביות קטנות
1 יחידה בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כף אורגנו יבש
4 כפות רסק עגבניות
2 כוסות עגבניות מרוסקות או מיץ עגבניות
2 כפיות סוכר
6 עלי מרווה
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:

  1. לבשל את כל מרכיבי הרוטב כ-15 דקות בסיר רחב, להמליח ולפלפל.
  2. להוסיף את כדורי הבשר ולבשל על אש נמוכה כ-15 דקות נוספות.

מומלץ להגיש על פסטה מבושלת.

גם אתם רוצים לעשות משהו למען הזולת? בתאריך 19 במרץ יתקיים "יום מעשים טובים". היכנסו לאתר ושם תמצאו אלפי אפשרויות להתנדבות. שרי אריסון, שיזמה את 'יום מעשים טובים' מסבירה: "אם נחשוב טוב, נדבר טוב, נעשה טוב ונשמור על היחד – העתיד שלנו יהיה טוב יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר