היישר מהערבה התיכונה: מתכונים לטורטליני וסלט מתנובת הארץ

עבור רוב תושבי האזור הזה, שמתפרנסים מענף החקלאות, ט"ו בשבט מסמל את הקשר העמוק לאדמה • ביקשנו משני שפים מקומיים לשתף אותנו במנות שיצרו עם יבול שמהווה את שבעת המינים • קבלו מתכון לסלט מלפפונים וזיתים ועוד אחד לכיסון האיטלקי במילוי תמרים וגבינות

הטורטליני . צילום: מירית קירשבום, שפית פרטית ובעלת willow

ט"ו בשבט, חג האילנות, הוא הזדמנות נהדרת לחגוג את שפע הפירות שהתברכה בהם ארץ ישראל. עבור רוב תושבי הערבה שמתפרנסים מענף החקלאות המתפתח באזור, החג הזה מסמל את הקשר העמוק בינם לבין האדמה.

בין מגוון גידולי הפירות בערבה התיכונה, ניתן למצוא את הזית והתמר, שניים משבעת המינים שמהווים סמל לברכה ולהתחלה חדשה. ניתן להכין מהם גם שלל מנות ייחודיות בעלות ארומה משובחת.

לרגל החג, ביקשנו מהשפים יונתן דהן מהישוב צוקים ומהשפית מירית קירשבום, בעלת קייטרינג willow בעין יהב, לשתף אותנו בשני מתכונים מהערבה התיכונה בסימן שבעת המינים.

סלט מלפפונים וזיתים, צילום: עמית שמיר

סלט מלפפונים וזיתים סורים

המתכון באדיבות השף יונתן דהן- צוקים, הערבה התיכונה

המצרכים:
(4 מנות)

בסיס הסלט

  • 4 מלפפונים בלאדי (מקולפים וחתוכים למטבעות רחבים)
  • 8 מלפפונים בייבי (לא מקולפים וחצויים לאורכם)
  • שומר (פרוס דק)
  • חצי צרור שמיר (קצוץ גס)
  • 2 כפות שמן זית
    2 כפות מיץ לימון/ליים
    מלח ופלפל שחור

קונסומה עגבנייה

  • עגבנייה בשלה
  • 5 טיפות טבסקו
  • כפית שמן זית
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • קורט סוכר

טפנד זיתים

  • 10 זיתים סורים (בלי חרצן קצוצים דק)
  • שן שום כתוש
  • גרידת לימון (מחצי לימון)
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח

טופינג

  • 4 כפות קינואה שחורה
  • כף זרעי פשתן קלויים
  • כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הירקות בקערה עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ ליים/לימון, מלח ופלפל שחור לפי טעם.
2. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי קונסומה העגבנייה עד שמתקבל מיץ חלק.
3. מערבבים היטב את מרכיבי הטפנד ומוסיפים מלח לפי טעם.
4. מרתיחים כוס מים בסיר.
5. מבשלים 4 כפות קינואה שחורה במשך 10 דקות עד לדרגת עשייה אל דנטה, בסיום מסננים מנוזלים ומצננים.
6. מניחים את קונסומה העגבנייה בתחתית צלחת עמוקה, על זה מוסיפים את הירקות החתוכים המתובלים.
7. על כל צלחת מניחים כף קינואה מבושלת.
8. מפזרים זרעי פשתן ושומשום קלויים.
9. מוסיפים מעל את טפנד הזיתים.

טורטליני גבינות ותמרים, צילום: מירית קירשבום, שפית פרטית ובעלת קייטרינג willow


טורטליני עבודת יד במילוי של תמרים וגבינות

המתכון באדיבות השפית מירית קירשבום - קייטרינג willow בעין יהב, הערבה התיכונה.

המצרכים:
(4 מנות)

  • פסטה
  • 300 גר קמח 00 (ניתן להחליף לקמח רגיל מנופה)
  • 7 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח

מילוי

  • 4 כפות גבינת שמנת נפוליאון עם בצל
  • 2-3 תמרים מזן מג׳הול קצוצים
  • גבינת סנט מור

מערבבים את כל הגבינות לתערובת אחידה ומעבירים את התערובת לשקית זילוף.

רוטב

  • 50 גרם חמאה
  • 5 עלי מרווה
  • שן שום פרוסה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 3 תמרים מזן מג׳הול מקולפים וחתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקמח במשטח עבודה, יוצרים גומה במרכז ומכניסים פנימה את כל הביצים.
2. משקשקים את הביצים בעזרת מזלג ומתחילים לערבב עם הקמח.
3. מוסיפים שמן ומלח.
4. לשים לכדי בצק.
5. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה
6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לרדד במכונת פסטה.
7. קורצים עיגולים מבצק הפסטה בעזרת רינג בקוטר 10 ס״מ.
8. במרכז כל עיגול מזלפים מהמלית, מהדקים את הקצוות ויוצרים צורה של טורטליני.
9. מניחים על משטח מקומח עד הרכבת המנה.
10. ממיסים חמאה במחבת.
11. מניחים עלי מרווה, שום פלפל שחור תמרים ומלח ומערבבים היטב.
12. מוסיפים יין ומביאים לביעבוע קל.
13. מרתיחים מים בסיר רחב.
14. מניחים את הטורטליני בעדינות בסיר ומבשלים כ- 3 דקות.
15. מעבירים את הטורטליני למחבת עם הרוטב ומבשלים במשך חמש דקות.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר