סשימי בלו פין. צילום: עוז אוחיון

באפס מאמץ: שני מתכונים עם טונה בלו פין

הטונה הכחולה חזרה לחופי הים התיכון וזאת הזדמנות נהדרת לשלב את הדג כשהוא טרי בצלחת • אוריאל סרור, השף של גן האירועים ״טרויה״ במתחם בני דרום, לימד אותנו להכין אותו בשתי גרסאות שונות של סשימי וטרטר

מתכון לסשימי בלו פין


רכיבים

  • 200 גרם טונה בלו פין
  • 1 אבוקדו
  • 3 כפיות שמן זית
  • 50 גרם פנקו קלוי
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
פשוט פורסים את הדג,

אופן ההכנה

  1. פורסים את הטונה לפרוסות דקות ומניחים על צלחת בצורה מדורגת.
  2. בעזרת קולפן קולפים פרוסות של אבוקדו ומניחים לצד הטונה.
  3. על מחבת חמה קולים פנקו עד להשחמה. מפזרים בעדינות בין הטונה לאבוקדו.
  4. סוגרים את המנה עם מלח, פלפל ושמן זית פטורה.
כדור בלו פין, צילום: עוז אוחיון


מתכון לכדור בלו פין אהבה


רכיבים:

  • 300 גרם טונה בלו פין
  • 3 כפיות טבסקו ירוק
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 אבוקדו
  • מעט מלח
  • מעט פלפל לבן
  • צרור כוסברה קצוצה
  • בצל סגול 1 יחידה
  • בצל ירוק 1 חבילה

אופן ההכנה

  1. בעזרת סכין חדה קוצצים את הטונה דק דק.
  2. מוסיפים את הבצל סגול ואת הבצל הירוק, את הכוסברה, טבסקו, שמן, מלח, ופלפל לבן.
  3. מערבבים עד לתערובת אחידה.
  4. בעזרת שתי ידיים יוצרים 5 כדורים יפים של הבלו פין ומניחים במרכז הצלחת.
  5. בעזרת קולפן קולפים מעטפות דקיקות של אבוקדו ומכסים רק את חציו של הכדור כדי שנוכל ליהנות מהטונה.

לקישוט: שבבי פנקו וקרמבל לוז.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...