מתכון עם שדרוג מענג במיוחד: חלת שקדים ושום קונפי

ההמצאות הכי טובות נולדו מניסויים • כך קרה גם עם החלה הזאת, שיצאה מהתנור של כתבתנו, השפית מאיה דרין - כשהיא רכה, אוורירית ומלאת טעמים • "השילוב בין המאפה המתקתק לממרח העז הוא טעם גן עדן, מבטיחה", היא אומרת

חלת שקדים ושום קונפי. צילום: מאיה דרין

החלה המענגת הזאת נוצרה ממרח שקדים ושום קונפי שהכנתי לטסט על מנה חדשה שאני מפתחת.

החלטתי שזאת צנצנת שאני חייבת שתהיה לי במקרר דרך קבע. מריחה נדיבה על פרוסת לחם קלוי ועליה גבינה קשה וטובה ואני מאושרת.

בגחמה של רגע, באחד מימי השישי האחרונים, החלטתי לשלב את הממרח במתכון החלה הביתי והפשוט שלי, השילוב בין החלה המתקתקה לממרח העז הוא טעם גן עדן, מבטיחה.

בגחמה של רגע,

מתכון לחלת שקדים ושום קונפי

רכיבים:

לחלה

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף גדושה (10 גרם) שמרים יבשים
  • ½ (100 גרם) כוס סוכר
  • 1 כפית מחוקה (8 גרם) מלח
  • 225 גרם מים פושרים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 ביצה טרופה
  • ½ כוס פרמז׳ן מגורר

לקרם שקדים ושום קונפי

  • 25 גרם שבבי שקדים
  • 2 שיני שום קונפי (הכנת שום קונפי קולקטיבית)
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 50 מ״ל שמן זית
  • מלח לפי הטעםֿ
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
ממרח שכדאי שתמיד יהיה במקרר, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

לקרם:

1. קולים את השקדים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-5 דקות עד שמזהיבים קלות, מצננים.
2. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקרם לממרח אחיד ומשחתי.

לחלה:

1. לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק רך וגמיש. מתפיחים מכוסה במשך כ-40 דקות.
2. שומרים בצד 2 כפות ביצה טרופה להברשה.
3. מחלקים את הבצק לכ-2 כדורים, מניחים מעל מגבת נקייה. מתפיחים מכוסה במשך כ-30 דקות.
4. מרדדים כל כדור לעלה ארוך בעובי ½ ס״מ, מורחים כמות נדיבה של ממרח, מפזרים מעל פרמז׳ן מגורר ומגלגלים לגליל עבה וארוך.
5. בעזרת סכין מסור חותכים את הגליל לאורכו ומלפפים את שני החלקים אחד סביב השני כמו צמה מ-2.
6. מניחים בתבנית אינגליש משומנת או מרופדת נייר אפייה.
7. ממשיכים באותן פעולות גם עם כדור הבצק השני.
או
8. בעזרת סכין מסור חותכים את הגלילים לפרוסות ומסדרים בשתי התבניות את הפרוסות, זו אחר זו בטור.
9. מברישים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-30 דקות בחלקו התחתון של התנור.
10. מצננים מעט לפני שפורסים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר