הסופגניות של קפה ביגה. צילום: יח"צ

אווריריות ובלי גלוטן: מתכון לסופגניות שנאפות בתנור

אין חנוכה בלי סופגניות טריות וחמות - וכמובן שגם לצליאקים מגיע ליהנות מהמאפה המסורתי הממכר • רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של קפה ביגה, חושף את המתכון של הרשת לסופגניות בתנור • הן לא דורשות טיגון ואינן מכילות גלוטן

מתכון לסופגניות ללא גלוטן

באדיבות רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה

רכיבים

לכ-16 סופגניות

  • תערובת ללא גלוטן – 500 גרם (3.5 כוסות)
  • סוכר - 75 גרם (6 ורבע כפות)
  • שמרים יבשים – 17 גרם (בערך כף וחצי)
  • מים – 525 גרם (2 כוסות ועוד 3 כפות)
  • שמן קנולה – 30 גרם (חמישית כוס)
  • מלח – 5 גרם (1 כפית)
אווריריות וללא גלוטן, צילום: יח"צ

אופן ההכנה

  1. להכניס לקערת מיקסר עם וו לישה את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים, ולערבב במהירות נמוכה במשך 2 דקות. תוך כדי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים.
  2. להוסיף את המלח ולערבב במהירות בינונית במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
  3. להכניס לתנור שחומם מראש ל-205-215 מעלות צלסיוס.
  4. זמן אפייה: כ-11-14 דקות.
  5. לציפוי וקישוט סופגניות ללא גלוטן: ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים לסופגנייה ללא גלוטן, החל מציפיי שוקולד לב ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו