מתכון: רוסטביף פיקניה על מצע צ'ימיצ'ורי

קבלו את המתכון של רשת מסעדות הבשר "פיטמאסטר" למנת רוסטביף מנתח הבקר שפופולרי בברזיל ובפורטוגל • מנה חגיגית שתרשים את האורחים

רוסטביף פיקניה . צילום: פיטמאסטר

מתכון לרוסטביף פיקניה על צ'ימיצ'ורי

לרוסטביף

רכיבים

נתח פיקניה בין קילו לקילו וחצי 
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
שתי שיני שום קצוצות
מי סילאן - מערבבים שתי כפות סילאן על כוס מים

אופן ההכנה

חורצים את השומן בנתח הפיקניה, מרססים עם מי סילאן ומתבלים במלח, פלפל ושום. מכניסים למעשנה או לתנור על 110-120 מעלות למשך כשעה עד טמפרטורה פנימית של 54-56 מעלות. מוציאים וצורבים את השומן (אפשר לצרוב עם ברנר או על מחבת רותחת) ואז פורסים נגד הסיבים.

רוטב צ'ימיצ'ורי, צילום: פיטמאסטר

לצ'ימיצ'ורי

רכיבים

צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק
בצל לבן קצוץ דק דק
חומץ רגיל
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

שמים בצנצנת את הפטרוזיליה ואת הבצל.
מכסים הכל בחומץ רגיל (90% מהצנצנת) ושמן זית (10% מהצנצנת).
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
נותנים לצ'ימיצ'ורי לשבת שעה עד שבוע במקרר.

מגישים מעל, מתחת או ליד הפיקניה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר