מתכון לחג: עוגת שכבות תפוחים ושמנת

לרגל ראש השנה, שלושה קונדיטורים הרכיבו עם ניצולי שואה את העוגות במסגרת תחרות שנועדה להעלות את המודעות לנושא • כדי שגם אתם תיהנו, צירפנו לכם את המתכון של אחת מהן • שיהיה חג שמח וטעים!

עוגת שכבות תפוחים ושמנת של תומר אומנסקי

כחלק מקמפיין החגים של עמותת "לחיות בכבוד" ובשיתוף פעולה עם המותג Davo Pro, שלושה קונדיטורים מובילים הכינו עוגות דבש לצדם של ניצולי שואה, כחלק מפעילות לרגל ראש השנה. הפעילות נועדה להעלות את המועדות למצב הניצולים הקשישים.

"תחרות עוגות הדבש" התקיימה בהשתתפות הקונדיטורים תומר אומנסקי, מיכל לוי וחן כהן. לכל אחד מהם הצטרפ/ה ניצול/ת שואה שהוסיפ/ה למתכון טעם אישי. יחד הם יצרו מתכון מנצח לעוגת הדבש לראש השנה.

מעבר למחווה המרגשת, זאת הייתה הזדמנות עבור הקונדיטורים לחשוף את סיפורם למאות אלפי העוקבים אחריהם ברשתות החברתיות. כדי שגם אתם תטעמו מהעוגה, קיבלנו מאומנסקי את המתכון לעוגת שכבות תפוחים ושמנת.

רוצים לתרום לעמותה? תוכלו לעשות זאת כאן.

אומנסקי עם ניצולי השואה, צילום: ניר יצחקי

מתכון לעוגת שכבות תפוחים ושמנת

מרכיבים לעוגה:

  • 4 ביצים
  • 300 גרם סוכר (כוס וחצי)
  • 200 גרם שמן (כוס)
  • 250 גרם רסק תפוחים
  • 350 גרם קמח (2.5 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 5 גרם קינמון (כפית)
  • חצי כפית סודה לשתייה (כ-3 גרם)

לקרם:

  • 500  מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 250  גרם שמנת חמוצה של פעם 27%
  • 50  גרם אבקת סוכר
  • 80  גרם פודינג וניל
  • כפית שטוחה של קינמון (5 גרם)
  • קצפת קינמון לקישוט (לא חובה)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • כפית קינמון
  • 80 גרם פודינג וניל
עוגת שכבות תפוחים ושמנת של תומר אומנסקי,

הוראות הכנה – לעוגה:

  1. בקערת מיקסר נקציף ביצים וסוכר במשך כ-3 דקות
  2. נוסיף פנימה את השמן ורסק התפוחים, ונקציף דקה נוספת.
  3. נוסיף את יתרת החומרים ונערבב היטב.
  4. נחלק את התערובת בין 2 תבניות (רינגים) בקוטר 22 ס"מ ונאפה במשך כ-35 דקות ב-165 מעלות צלזיוס – במצב טורבו. שימו לב שאת הרינג חשוב לאטום בנייר אפייה ונייר כסף, ולשמן אותם היטב לפני מזיגת הבלילה.
  5. לאחר שהעוגות אפויות (נוודא עם קיסם שהן אפויות), נקרר אותן היטב ונפרוס כל עוגה לשתיים – כך שנקבל בסך הכל 4 פרוסות עוגה.
  6. לעצלנים: ניתן לאפות את העוגה בקינג בקוטר 24 ס"מ או בפורמה מרובעת של 25 ס"מ על 25 ס"מ במשך 50-45 דקות, ונגיש את העוגה שלמה עם קרם מזלוף מעליה.

הוראות להכנה – לקרם:

בקערת מיקסר נקציף את כל החומרים (פרט לפודינג) עד לקבלת קצפת רכה.

נוסיף את הפודינג ונקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.

ניקח רינג אפייה בקוטר 22 ס"מ,  נניח אותו על צלחת הגשה ונניח בתוכו שקף ונתחיל בהרכבת העוגה.

נניח פרוסת עוגה ומעליה קרם, וכך הלאה עד לסיום שכבות העוגה והקרם.

נקלף את השקף מהעוגה ובעזרת קלף או מרית נחליק את דפנות העוגה עם הקרם, כך שיראו את שכבות העוגה ותהיה שכבת קרם דקה-דקה שעוטפת את כולה.

לטובת קצפת הקינמון, נקציף את כל החומרים יחד לקצפת יציבה אך לא יציבה מדי, על מנת שנוכל לזלף אותה יפה. נזלף מעל העוגה שלנו עם שק זילוף שנניח בתוכו צנתר חלק (במקרה של העוגה המרובעת, אין צורך בקצפת הזו שכן הקרם המקורי יספיק).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר