איציק מזרחי ברק, השף ראשי של מלון וולדורף אסטוריה בירושלים, הוא דור תשיעי למשפחה מעיר הבירה. סבו, יצחק מזרחי, שמכונה "זכי המוכתר של שכונת נחלת שבעה", היה ממקימי שוק מחנה יהודה המפורסם, על כן אפשר לומר שהוא גדל על ריחות התבלינים וחומרי הגלם הטריים של שוק.
לכבוד ראש השנה, הוא שיתף אותנו במתכון למנת תף טלה צלוי עם סלקים, תפוחי אדמה, גזרים ועשבי תיבול שיגיש השנה בחג שמסעדות מלון וולדורף אסטוריה. "אני אוהב לבשל גם במסעדות במלון וגם בביתי שלי מנות ירושלמיות שעושות שימוש בחומרי גלם ירושלמיים עם דגש על תוצרת מקומית דוגמת ירקות שורש ותבלינים", הוא מספר ומוסיף: "אצלינו בבית מתייחסים לארוחות החג ברצינות. ארוחת ערב ראש השנה היא אחת הארוחות החשובות ואני תמיד מנסה להעניק מהטעמים, הריחות והאווירה של הבית בו גדלתי ממוצא אורפלי חלבי, בשילוב ירושלים שלי. השנה אגיש כתף טלה צלוי עם ירקות שורש, מתכון די פשוט להכנה".
מתכון לכתף טלה צלויה עם ירקות שורש ועשבי תיבול של שף איציק מזרחי ברק
רכיבים
1 כתף טלה
4 שיני שום
2 כפות שמן זית
4 סלקים קלופים חתוכים לרבעים
4 גזרים קלופים חתוכים גס
4 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
10 תפוח אדמה קטנים קלופים
½ כפית פפריקה
4 עלי טימין
קורט מלח
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה
מניחים את הירקות בקערה, בוזקים כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
מניחים את הירקות על מגש צלייה מתאימה לתנור.
את השוק טלה מורחים בכף שמן זית, מתבלים בטימין, פפריקה ופלפל.
מניחים את שוק הטלה על הירקות ומכניסים לצלייה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, לפרק זמן של 15 דקות.
מוציאים והופכים לצד השני לפרק זמן של 15 דקות נוספות (הופכים כדי שתתקבל השחמה מכל הצדדים).
לאחר מכן עוטפים את המגש בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום, עוטפים היטב מכל הצדדים כדי שתהיה אטימה מלאה.
מכניסים לתנור לפרק זמן של שעתיים.
מוציאים ומגישים.
בתיאבון ושנה טובה!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו