אמנם הקבב הוא אינו מאכל שנוצר בישראל, אבל הוא הפך כבר מזמן לאחד המאכלים הפופולריים ביותר ברחבי הארץ. יש כל כך הרבה דרכים להכין את הקבב, אבל אם תרצו להכין בקלות קבבונים עסיסיים על האש שכל המשפחה תוכל להתענג אליהם, יש לנו בשבילכם את המתכון של שף הבשרים הפרטי רונן ורה. הוא אפילו גילה לנו את הסוד שלו – התיבול.
מתכון לקבב של שף רונן ורה
רכיבים לתערובת (ל-12-10 אנשים):
- 200 גרם שומן כבש
- 800 גרם צלעות – בשר מספר 2
רכיבים לתיבול הקבבונים:
- 2 כפות פלפל אנגלי
- כף פלפל שחור
- כפית קינמון
- כפית גרם הל
- 2 כפות מלח
- כף אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
- מערבבים היטב את הבשר והתבלינים עד ליצירת תערובת אחידה.
- מסדרים את הצורה של הקבב.
- צולים את הקבבונים.
- מזלפים טחינה.
- מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה למעלה – ובתיאבון.