מתכון: ריזוטו דגים צבעוני

השף עידו אלקיים, שמוביל את מסעדת CONMIGO הכשרה במודיעין, שיתף אותנו במתכון לריזוטו דגים עם פלפלים, קישואים וזעפרן

ריזוטו דגים צבעוני של עידו אלקיים. צילום: רון ירקוני יחסי ציבור

לרגל תשעת הימים, פתחה מסעדת CONMIGO הכשרה במודיעין ב"ימי ספיישל דגים". ביקשנו משף המסעדה, עידו אלקיים, לשתף אותנו במתכון לאחת המנות המיוחדות כדי שנוכל להנות ממנה גם בבית.

שף עידו אלקיים, צילום: מיטל סולומון

מתכון ריזוטו דגים של השף עידו אלקיים

רכיבים

רבע כוס שמן זית
חצי בצל סגול קטן קצוץ
2 יחידות פלפל טינקרבל פרוס לטבעות
חצי קישוא פרוס דק
3 כפות אפונה
200 גרם קוביות דג שאוהבים
10 עלי נענע
כפית שום כתוש
חצי כוס יין לבן
10 יחידות חוטי זעפרן
כפית וחצי מלח
קורט פלפל שחור
1.5 ליטר ציר ירקות
2 כוסות ריזוטו
חצי כוס שמנת

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים מעט בצל סגול.
מוסיפים קישואים ופלפל, וממשיכים לאדות למשך דקה נוספת.
מנמיכים את האש עד ללהבה נמוכה, מוסיפים ריזוטו, שום כתוש וממשיכים לערבב.
מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שהיין מצטמצם ונגמר הנוזל.
מוסיפים מצקת עם ציר ירקות, זעפרן ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד לסיום הציר.
מוסיפים דג, אפונה, שמנת, מלח ופלפל.
מערבבים עד להתאדות הנוזל.
לפני המזיגה קורעים עלי נענע.
מערבבים ומוזגים לצלחת.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר