לרגל יום הצ'יפס הבינלאומי, יניב גור אריה, השף של חברת שטראוס, שיתף אותנו במתכון לתפוצ'יפס ביתי מושלם. כל שצריך לטובת הכנת המתכון הוא תפוחי אדמה טריים.
מתכון לתפוצ'יפס
רכיבים
תפוחי אדמה טריים ואיכותיים (עדיף אדומים)
מלח לפי הטעם
תבלינים נוספים שאפשר לשלב לפי הטעם: פלפל, פפריקה, אבקת שום וכל מה שאוהבים.
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות דקות – ככל שהפרוסות יותר דקות, כך יותר טוב.
- משרים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה עם ליטר אחד של מי קרח למשך 5 דקות.
- מוציאים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על חום בינוני.
- מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד שהן מקבלות גוון זהוב. חשוב לערבב אותן כמה פעמים במהלך הטיגון.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג או רשת לייבוש קל.
- מעבירים לקערה, ממליחים ומוסיפים תבלינים שאוהבים.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו