הכי מתאים לעונה: מתכון מנת ביס של גרבלקס סלמון

מתחיל להתחמם בחוץ וזה אומר שמתחשק לנו ליהנות ממאכלים קלים ופרשים • השף בני מדר ממסעדת ספרה שיתף אותנו במתכון שלו למנת ביס טעימה להפליא של פילה סלמון כבוש וסלט ביצים על בריוש

גרבלקס סלמון. צילום: שרית גופן

מתכון לגרבלקס סלמון עם סלט ביצים על בריוש

רכיבים
ל-4 מנות ביס

4 פרוסות לחם בריוש
שמן זית
3 ביצים

לסלמון הכבוש
200 גר' פילה סלמון עם עור
30 גר' סוכר
300 גר' מלח
1 יח' גרידת תפוז
1 יח' סלק מגורד
1 כפית זרעי כוסברה טחונים

גרבלקס סלמון של ספרה,

אופן ההכנה

ברוסקטת הבריוש
קולים על מחבת עם מעט שמן זית משני הצדדים את פרוסות הבריוש עד להזהבה

סלט הביצים
מרתיחים סיר מים. מכניסים את הביצים ברתיחה לשמונה דקות. מוציאים למי קרח.
מעבירים את הביצים בפומפיה לקערה, מוסיפים 2 כפות מיונז, 50 גר' עירית קצוצה, קורט מלח ומערבבים עד לקבלת מרקם אוורירי.

לסלמון הכבוש
עוטפים את הדג בתערובת התבלינים ומשאירים למשך 10 שעות במקרר.

הרכבת המנה:
מניחים מסלט הביצים על הבריוש הקלוי.
פורסים את הגרבלקס.
מסדרים את פרוסות הגרלבקס על הבריוש לביס אחיד.

המלצת השף: ניתן להוסיף מעט קוויאר אדום מעל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר