מתכון: קציצות עוף ברוטב לימון של אביב משה

השף מעיד על הרוטב הזה שהוא "חצוף" • מה שבטוח - משהו במנה הזאת, שנרקחה במעדנייה של השף "האפיסרי" עם מלא עשבים, שום, כורכום ולימון פרסי - נותן תחושה של בית

קציצות עוף ברוטב לימון. צילום: אסף קרלה

אחד המאכלים הביתיים המענגים הוא סיר עם קציצות ברוטב. משהו במנה, שבה כל הרכיבים התאחדו יחד, מייצר אווירה של חום ותחושת משפחתיות. השף אביב משה שיתף אותנו במתכון מיוחד לקציצות ברוטב לימון שהוא מכנה "חצוף".  

המתכון לקציצות האלו, "שהן רכות ואווריריות כמו ענן", לדבריו, נרקח במטבח המעדנייה הכשרה שלו בנתניה  "האפיסרי" יחד עם הבשלנית אסתי גרוס. מהשילוב הזה של קציצות נימוחות עם רוטב חמצמץ נוצרת מנה שאי אפשר להפסיק לאכול.

אסתי גרוס ואביב משה באפיסרי,

רכיבים 

ל- 12 קציצות:

½ קילו פרגית טחונה

1 ביצה

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

½ צרור כוסברה קצוצה

½ צרור בצל ירוק קצוץ

3 כפות פרורי לחם

שום גבישי, פלפל שחור, מלח (לפי הטעם)

לרוטב:

2 יחידות כרישה קצוצה

10 שיני שום

3 כפות שמן

3 יחידות לימון פרסי שחור

1 כפית כורכום

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

½ צרור כוסברה קצוצה

½ צרור בצל ירוק קצוץ

½  ליטר מים

אופן ההכנה

אופן הכנת הקציצות:

בקערה נערבב את הפרגית הטחונה יחד עם שאר מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר שנתנו לתערובת להתייצב במקרר כ- 10 דקות, ניצור קציצות עגולות ונשטח אותן מעט. נחמם שמן במחבת (גובה 1 ס"מ) ונטגן את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. לאחר מכן נוציא לנייר סופג.

אופן הכנת הרוטב:

מטגנים בסיר את הכרישה יחד עם כל עשבי התיבול. מוסיפים את הלימון הפרסי, שיני השום, כורכום ומים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב כ- 35 דקות על אש קטנה, בסיר מכוסה.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר