צפו: לכבוד יום העצמאות ה-75 של מדינת ישראל, השף קונדיטורית קרן קדוש, מהפטיסרי הוותיק בירושלים "קפה קדוש" בבעלותה ובבעלות איציק קדוש, שיתפה את "ישראל היום" במתכון למרשמלו שף חגיגי ורך כמו ענן.
״לרוב, לקראת אירועים משמחים, איציק ואני מכינים מרשמלו ביתי. היתרון במרשמלו הוא שההכנה שלו פשוטה, את המרכיבים ניתן למצוא כמעט בכל מטבח, והטעם מצדיק את ההשקעה. בהזדמנות זו אנו רוצים לאחל לכל בית ישראל חג עצמאות שמח, שנדע ימים יפים, מלאי תקווה, אחדות ואהבה".
מתכון שמצריך משקל, אבל מומלץ מאוד לנסות אותו בבית.
מתכון למרשמלו של השף קונדיטורית קרן קדוש
רכיבים
מרשמלו פטל/ קסיס (תבנית 20 על 20)
(לטובת ההכנה יש להצטייד במשקל)
330 גרם סוכר
135 גרם מחית קסיס או פטל
135 גרם סוכר אינוורטי (א)
26 גרם אבקת גלטין + 156 גרם מים קרים
180 גרם סוכר אינוורטי (ב)
לפידור:
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם קורנפלור
אופן ההכנה
משרים את הג'לטין והמים יחד בקערה ומניחים בצד עד להתקשות (כ-10 דקות) או עד שכל הנוזלים נספגים בגרגירי הג'לטין.
בקלחת מרתיחים סוכר, מחית פטל וסוכר אינוורטי (א) ל-110 מעלות.
מחממים את מסת הג'לטין (כ-10 שניות במיקרוגל).
לקערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את המסה החמה, הג'לטין המומס והסוכר האינוורטי (ב). מערבבים תחילה במהירות איטית ומגבירים למהירות בינונית בהדרגה.
מקציפים כ- 10 דקות עד לקבלת קצף יציב והקערה קרה למגע (40 מעלות).
מרפדים בניילון נצמד תבנית מלבנית.
מערבבים בקערה אבקת סוכר וקורנפלור ומנפים מעל התבנית שכבה דקה. יוצקים את התערובת מיד בסיום ההקצפה לתבנית ובעזרת פלטה משטחים את התערובת. מנפים מעל שכבה של אבקת סוכר וקורנפלור. מניחים לייבוש בטמפרטורת החדר ל-24 שעות.
לאחר הייבוש, חותכים בעזרת סכין חדה או גלגלת לקוביות. שומרים בכלי אטום.
