טוסט עם גבינה הפך אחת המנות הנפוצות במטבח הישראלי ואחת מארוחות הערב הפופולריות בכל בית. בעברית פירוש המילה טוסט הוא "קלי" ומשמעותה, פרוסת לחם שהושחמה בחום גבוה. מקור הקלי במצריים העתיקה, שם חרכו לחם שהתייבש מעל אש כדי לשפר את טעמו. אבל מנת טוסט עם גבינה הומצאה, למעשה, על ידי האמריקנים בערך בשנות העשרים של המאה הקודמת. את הטוסטים הראשונים בארה"ב היו מכינים באמצעות גיהוץ על מחבת או צליה בתנור. רק מאוחר יותר יצרו את הטוסט בעזרת טוסטר נסגר.
ועכשיו, כדי לצאת קצת מהקופסה, הנה מתכון לטוסט משודרג או יותר נכון "קרוק גבינות ים תיכוני" של השפית מאיה דרין.
קרוק גבינות ים תיכוני של השפית מאיה דרין
רכיבים
ל-4 מנות
8 פרוסות לחם ללא הקשה
4 פרוסות גבינה צהובה
8 פרוסות גבינת עיזים רכה (פרומעז לדוגמא)
4 כפות ממרח עגבניות מיובשות
8 זיתים פרוסים
1/2 בצל פרוס לפרוסות דקות
1/2 כוס עליי בזיליקום
לרוטב בשמל:
25 גרם חמאה
25 גרם קמח
1/4 ליטר חלב
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות פתיתי גבינה צהובה
אופן ההכנה
מורחים 4 פרוסות בגבינת עיזים ו-4 פרוסות בממרח עגבניות.
מניחים על גבינת העיזים, גבינה צהובה, זיתים, בצל ובזיליקום ומכסים עם הפרוסה המרוחה בממרח עגבניות
לרוטב: ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק חם, מוסיפים תוך כדי עירבוב מתמיד את החלב, מתבלים היטב ומסירים מהאש מיד עם הרתיחה.
יוצקים רוטב חם על כל כריך, מפזרים גבינה צהובה ומקרימים בתנור בחום גבוה (200 מעלות) כ-7 דקות או עד שהגבינה מזהיבה.
בתיאבון.

