75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לזיוה

הבלוגר והמתכונאי אביאור ספיר משתף את "ישראל היום" במתכון לזיוה • מתכון קליל ומהיר להכנה ביתית

זיוה, צילום: אביאור ספיר

אחד המאכלים שכיכבו בארץ בשנות התשעים היה "זיוה". מאכל עשוי בצק ממולא בגבינות (לרוב בולגרית או קוטג') עם זיתים ועליו סומסום. חבר'ה צעירים היו נוסעים במיוחד לאכול את המעדן ברשת "נאפיס", ב"טרבין" או ב"נרגילה". בבתים מסוימים אימצו הכנה עצמית של המנה באמצעות שליפת מלאווח מהפריזר, מילויו בגבינות והכנסתו לתנור. המאכל, ככל הנראה, הומצא ברשת המסעדות נרגילה על ידי זיוה טוויל, שהייתה מלצרית במקום ובת זוגו של הבעלים.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום" הבלוגר והמתכונאי, אביאור ספיר, משתף במתכון קל ומהיר להכנה של זיוה ביתית.

אביאור ספיר, צילום: ללא

מתכון לזיוה ביתית קלה להכנה של הבלוגר אביאור ספיר

רכיבים

בצק מלאווח קפוא
שתי כפות שמן

לרוטב:

קופסת עגבניות מרוסקות
נגיעה של אגוז מוסקט
פלפל שחור
תבלין אורגנו
מלח

למיקס גבינות:

כ-80 גרם גבינה צהובה מגורדת
כ-80 גרם גבינה בולגרית

אופן ההכנה

הכנת רוטב פיצה -

נפתח עגבניות מרוסקות, נוסיף מלח, פלפל, אורגנו ונגיעה של אגוז מוסקט, ונערבב.

לזיווה -

על תבנית תנור עם נייר אפייה נניח בצק מלוואח קפוא ונפתח אותו עם קצת שמן.
נמרח עליו רוטב פיצה.
נפזר מעל מיקס גבינות, נסגור את הקצוות פנימה ונגלגל לצד השני.
נכניס לתנור 180 מעלות ל-15 דקות ובתיאבון.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר