סלט חצילים במיונז

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לחציל במיונז

מתכון לחציל במיונז שמשדרג כל ארוחה • פרוייקט מיוחד של "ישראל היום" לרגל יום העצמאות ה- 75 של מדינת ישראל: על המתכונים שעשו את המטבח הישראלי

בכל רחבי העולם ישנן אינספור גרסאות לסלט חצילים. מתוכן, סלט חצילים במיונז זוהי גרסה ישראלית. המנה מורכבת מחצילים קלויים מרוסקים בתוספת מיונז ושום. בתים רבים בישראל מכינים באופן קבוע סלט חצילים במיונז ואפשר למצוא אותו גם על שולחנות הפיקניק ובמסעדות.

מתכון לסלט חצילים במיונז

רכיבים

חציל
קורט מלח
קורט פלפל שחור
שתי כפות מיונז
שן שום כתושה

אופן ההכנה

מניחים חציל שלם על רשת מעל הגז או על המנגל ומסובבים עד שרואים שהקליפה מכל הצדדים מבעבעת.

כשהחציל מוכן מורידים מהאש, מניחים על משטח, פותחים בזהירות עם סכין ונותנים לנוזלים להתאדות.

מרוקנים את החציל מתכולתו עם מזלג לתוך קערה (יש לשים לב שאין נוזלים).

מוסיפים שתי כפות מיונז, שן שום כתושה, מעט מלח ופלפל שחור.

מערבבים היטב עם המזלג. טועמים ומתקנים טעמים.

בתיאבון.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...