רגל קרושה | צילום: מאיה באומר בירגר

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לרגל קרושה

לרגל פרויקט 75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: "ישראל היום" מציגה מתכון לרגל קרושה - המנה הרוטטת שהגיע אלינו מהמטבח היהודי במזרח אירופה

רגל קרושה היא מאכל שהגיע לארץ על ידי יהודים עולי מזרח אירופה והוא עשוי מרגל בקר או מרגלי התרנגולת. המאכל נוצר במטרה לנצל עד תום את כל חלקי הבשר בזמן תקופות מחסור שחוו משפחות יהודיות בעיירות בגולה. היום אפשר למצוא אותו בעיקר במטבחים של יהודי אשכנז. אבל, בואו נודה, היא הפכה מפורסמת ביותר דווקא בגלל "מיתוג שלילי" שיצרה למטבח הפולני.

סבתא שלי, דבורה משיח, נולדה בארץ למשפחה ממוצא בוכרי ונישאה בצעירותה לסבי, ממוצא פולני. את המתכון שלה לרגל קרושה למדה מאימו, סבתא חיה ז"ל.

המתכון של דבורה משיח לרגל קרושה

רכיבים

רגל בקר
4 שיני שום
4 עלי דפנה
7 גרגירים של פלפל אנגלי
מלח

רגל קרושה עם חזרת ופרוסת לימון,

אופן ההכנה

לנקות את הרגל (אפשר לבקש מהקצב)
מרתיחים את הרגל בסיר עם מים, לאחר מכן שופכים את המים ומחליפים במים חדשים עד לכיסוי הנתח.
מבשלים כ-3 שעות בסיר חצי פתוח עם עליי דפנה ופלפל אנגלי.
אפשר לדעת שהבשר מוכן כאשר הוא נפרד מהעצם.
מוציאים את הבשר, קוצצים אותו לחתיכות קטנות ומחזירים לסיר.
מוסיפים מלח לפי הטעם.
כותשים את השום ומכניסים לסיר
שופכים את כל התכולה של הסיר לתבנית ומוציאים את עלי הדפנה.
מכניסים למקרר ומצננים.

להגשה

חותכים נתח מהתבנית ומניחים בצלחת.
מגרדים מלמעלה קליפת לימון ומגישים עם פלח לימון בצד.

בתיאבון!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...