"'תשים עוד חריף אחי', נשמע מוכר? נו ברור - חריף זו אהבה וגם דרך מעולה לשרוף מישהו מבפנים. אבל חריף צריך להיות טעים ולא רק חריף, חריף", אומר הבלוגר והמתכונאי אלון שונוואלד ("גבר עם סלים"). הוא מוסיף: "מכיוון שישראלים אוהבים חריף והוא באמת משפר כל מנה, או ביס, או מה שזה לא יהיה, הנה סחוג ירוק או חריף ירוק טעים, טעים וגם חריף".
מתכון לסחוג ירוק של הבלוגר והמתכונאי אלון שונוואלד ("גבר עם סלים")
רכיבים
מעבד מזון עמוק ונחמד עם סכין חדה חדה
10 פלפלים חריפים ירוקים (לפיד) נקיים מגרעינים ונימים לבנים
10 שיני שום קלופת ונקיות
1/2 1 צרור כוסברה גדול ויפה (שטוף, מופרד לעלים)
1 כפית מלח
1 כפית קימל טחון
½ כפית הל
2-3 כפות חומץ
שמן קנולה או זית
2 פלפל שאטה מיובש, מושרה במים פושרים חצי שעה או אבקת פלפל שאטה
אופן ההכנה
חשוב לציין, מי שרוצה להשאיר קצת גרעינים מהפלפלים החריפים הירוקים, בהחלט יכול, הכל עניין של מה אתם אוהבים להרגיש בפה.
הכוסברה שנשטפה - עדיף שתהיה יבשה מנוזלים כאשר אתם ניגשים להכנה. אנחנו לא רוצים מים צפים בתוך כל הדבר הזה.
את שיני השום, כמובן, יש לקלף ולחתוך מהן את הגדמים - אנחנו לא רוצים לאכול את זה.
את הפלפלים הירוקים נחתוך לחתיכות גסות ונוסיף לבלנדר, חיתוך הפלפלים בא על מנת להקל על הקיצוץ. כך גם נעשה עם הכוסברה - נעבור עליה עם סכין כמה פעמים רק כדי שהכל יכנס לנו בקלות למעבד המזון.
את שיני השום נחתוך לחצאים ונוסיף פנימה, מעל נפזר את כל התבלינים, נסגור את המכסה ונתחיל לתת למעבד המזון לעבוד על מנת שיהפוך את הכל לרוטב סמיך.
חשוב מאוד: עדיף לטחון את הכל ללא שמן. אם נטחן עם שמן זה ייצור סוג של אמולסיה בגלל פעולת הערבול והנוזלים הנמצאים באופן טבעי בפלפלים ובכוסברה. אנחנו לא רוצים משחת שערות של פארוק, אלא ממרח נחמד וטעים.
אם אתם רואים שמעבד המזון שלכם מתקשה נסו לפתוח את המכסה, לדחוף את כל התכולה פנימה לכיוון הסכינים ולתת לו לעבוד. אם הוא עדיין לא מצליח, טפטפו מעט שמן על מנת לעזור.
כאשר הכל נטחן והתקבלה הסמיכות הרצויה, אתם יודעים, כזו של סחוג, נטעם.
במידה שנרצה להוסיף מלח, הל, קימל, או שאטה, נוסיף. אם אתם מתקנים, אל תגזימו, נסו מעט בכל פעם, תנו מעבד המזון לעבוד וטעמו שוב.
לבסוף, כאשר המשחה מוכנה, נוסיף משהו כמו רבע כוס שמן, 2-3 כפות חומץ ונערבב עד שהכל נספג לכדי מקשה אחת.
ניתן לאחסן בצנצנת הרמטית, וכמובן, לצפות בשכבה של שמן על מנת לשמור על הטריות. ניתן לשמור למשך 2-3 שבועות במקרר, אבל מבטיח שזה יחוסל בכמה ימים.

