"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
75 לישראל

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: כרובית בטחינה בתנור

בלוגרית האוכל דנה סידס משתפת את "ישראל היום" במתכון מיוחד ובריא לכרובית בטחינה בתנור

,עודכן
0השמעה
כרובית בטחינה, צילום: דנה סידס

עם השנים הפכה הכרובית להיות ירק שאנחנו מחשיבים כחלק מהמטבח הישראלי. בישראל, שטח הגידול של כרובית גדל בהתמדה. משנת 1970 עד שנת 2000 גדל השטח מ- 5.2 קמ"ר ל- 12.2 קמ"ר, גידול שתואם את הגידול באוכלוסייה.

מאז קום המדינה ועד היום, היה זה רק עניין של זמן עד שמנת כרובית בטחינה - מנה קלאסית מהמטבח הערבי ששום מסעדה מזרחית אינה שלמה בלעדיה - תכנס למעגל רחב יותר של מסעדות, בתי קפה ומאוחר יותר גם לבתים ולשולחנות הפיקניק. היום, שפים ישראלים נותנים לכרובית מקום של כבוד במסעדות ובתוכניות בישול. השף אייל שני, למשל, מגיש ב"מזנון" פיתה שבה כרובית בלבד וכמובן, טחינה.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום" דנה סידס, מתכונאית ומנחת סדנאות אוכל, משתפת במתכון המיוחד והבריא שלה לכרובית צלויה עם טחינה.

דנה סידס,

מתכון לכרובית צלויה עם טחינה של דנה סידס

רכיבים

ראש כרובית מוצקה וטרייה עם העלים
עלי זעתר או אורגנו משלושה ענפים
גרידה מלימון
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3- ½ כוס מים קרים מאוד
מיץ מחצי לימון גדול
גרידה מלימון
פלפל חריף ירוק
חופן גדול עלי פטרוזיליה
3 עגבניות שרי בשלות
חופן צנוברים קלויים
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה

לכרוביות:

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

שוטפים את הכרובית היטב, חותכים את העלים ומניחים בצד.

חותכים את הכרובית לפרחים (אני חותכת לרבעים וכל רבע לשישיות).

מרתיחים בסיר רחב ושטוח מים עם מלח בגובה של שני ס"מ בערך כך שפרחי הכרובית רק נוגעים בהם אך לא מתבשלים בתוכם. מניחים את פרחי הכרובית, מכסים ומאדים 4 דקות. מוציאים את המכסה והמים, מתבלים את פרחי הכרובית ועלי הכרובית במלח גס, עלי זעתר ושמן זית בנדיבות כך שכל פרח עטוף בשמן.

כרובית בטחינה,צילום: דנה סידס

מפזרים את הכרוביות והעלים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מזלפים עוד קצת שמן זית וצולים בתנור כ-25 דקות, עד שהפרחים מזהיבים.

בינתיים קוצצים עם סכין או בפולסים במעבד מזון: פלפל ירוק חריף, חופן גדול עלי פטרוזיליה (כולל גבעולים), שתי כפות מיץ לימון ומעט מלח גס.

מעבירים לקערה קטנה עם ארבע כפות שמן זית איכותי ומניחים בצד.

לטחינה:

בקערה עמוקה טורפים טחינה, מעט מלח ומים קרים למרקם חלק ואחיד. מוסיפים מיץ מחצי לימון ומתקנים תיבול לפי הטעם ומה שאוהבים. שומרים את הטחינה בכלי אטום במקרר עד להגשה.

הגשה:

מורחים על צלחת הגשה את הטחינה בעזרת כף. מפזרים את עלי הכרובית והכרובית הצלויה. מפזרים מעל הכל גרידת לימון וצנוברים קלויים. סוחטים עגבניות שרי ולסיום מניחים בעזרת כפית תלוליות עם הפלפל והפטרוזיליה הקצוצים.

בתיאבון!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר