מקורה המדויק של הלאפה לא ידוע בגלל שכיחותה הרבה בקרב עמי המזרח התיכון. מה שבטוח, היא הפכה להיות מאפה שאנחנו מחשיבים כ"ישראלי", בין השאר, כי אנחנו נוהגים לגלגל בה מאכלים שונים שהגדירו את המטבח הישראלי, כמו: חומוס, פלאפל, ושווארמה.
במיוחד לרגל פרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", לפניכם מתכון של מימי נאמן שייך מרשת "מאפה נאמן" ללאפה תוצרת בית קלה להכנה, שמתאימה לשלל מנות.
המתכון של מימי נאמן שייך ללאפה ביתית
רכיבים
10 יחידות -
קמח לבן 4 כוסות
1 כף שמרים יבשים
1 כפית דבש גדוש
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מי סודה
1 כוס פושרים
1/2 כף כף שטוחה
אופן ההכנה
מכניסים לתוך קערה את כל המצרכים ולשים לבצק רך ומתפיחים כשעה (את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף).
על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק לכ- 10 כדורים ומתפיחים כרבע שעה.
מרדדים (או משטחים) כל כדור לעלה דק. מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב. בעזרת אגרופי הידיים ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
מחממים על הגז מחבת יציקה בקוטר 28 ס"מ (רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי) ומניחים את הבצק.
לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב משאירים למשך אותו זמן וזה מוכן.
לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת עוטפים במגבת (כדי לשמור על רכות הבצק).
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו