75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לחלה

מימי נאמך שייך, מרשת מאפה נאמן, משתפת את "ישראל היום" במתכון להכנה ביתית לחלת באגט מיוחדת עם שום ועשבי תיבול

חלת שום של מימי נאמן שייך, צילום: אורי אלוני

באשר להיותה של החלה חלק מהמטבח הישראלי, אין צורך להכביר במילים. חלה היא חלק מהמטבח היהודי המסורתי וככל הנראה מקורה במטבח של יהדות ספרד. יהודים נוהגים לברך עליה ולאכול אותה בזמן הקידוש ובערבי חג. כידוע, ביהדות ישנה גם מצוות הפרשת חלה.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של ישראל היום, משתפת מימי נאמן שייך מרשת מאפה נאמן - עסק כחול לבן שקיים משנת 1944 - במתכון לחלת באגט מיוחדת עם שום ועשבי תיבול.

חלה של מימי נאמן שייך, צילום: אורי אלוני

חלת באגט עם שום ועשבי תיבול

רכיבים

1 ק"ג קמח לבן בהיר מנופה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
2.5 כוסות מים

למריחה מעל החלה:

ביצה טרופה
מעט מלח
שומשום

לציפוי שום:

3 שיני שום כתוש
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
גרידה מחצי לימון
קורט מלח
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל החומרים מלבד המים במיקסר עם וו לישה עד לאיחוד (או כ -10 דקות בידיים). חשוב שהגלוטן יוטמע היטב והבצק יתפח.
יוצקים את המים ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת כ– 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו
לאחר תפיחת הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים ואז כל חלק לשניים סה"כ 6 חלקים.

מכל 3 כדורים יוצרים גלילים מאורכים וקולעים לחלה.

מסדרים על מגש ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו מברישים את החלה בביצה מפזרים שומשום, קצח, פרג או כל מה שבא ואופים כ-25 דקות או עד שמתקבל צבע שחום עמוק.

מיד כשהחלה יוצאת מהתנור, מערבבים היטב את חומרי הציפוי ומברישים היטב על החלה.

בתיאבון.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר